Πλήγμα για Airbus: Το Ιράν δεν αγοράζει τα Α380

Πλήγμα για το ήδη προβληματικό πρόγραμμα των Α380 της γαλλικής Airbus προκαλεί η απόφαση του Ιράν να μην αγοράσει τελικά τον συγκεκριμένο τύπου αεροσκάφος , όπως είχε ειπωθεί αρχικά. Ωστόσο, τελικά, αποφάσισε να μην το κάνει στο πλαίσιο της ευρύτερης αναβάθμισης του στόλου του.

Το Ιράν μείωσε την παραγγελία αεροσκαφών από την Airbus

σε μόλις 100 αεροσκάφη και το συμβόλαιο δεν θα περιλαμβάνει πια Α380, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Farhad Parvaresh, CEO της Iran Air. Η απόφαση αναμένεται να συρρικνώσει την αρχική συμφωνία των 27 δισ. δολ. για την αγορά 118 αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων και 12 Α380. Ήδη μια ομάδα της Airbus βρίσκεται στην Τεχεράνη για συνομιλίες.

«Δεδομένου ότι στο συμβόλαιο υπάρχουν τώρα 100 αεροσκάφη, δεν νομίζω ότι η συνολική αξία θα υπερβεί τα 10 δισ. δολ. το πολύ-πολύ», ανέφερε ο Parvaresh said. «Στη συμφωνία εκξακολουθούν μα είναι τα A330, όχι όμως και τα A380», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η Airbus έχει ήδη μειώσει την παραγωγή των σούπερτζαμπο πάνω από 50% σε ένα αεροσκάφος τον μήνα μέχρι το 2018.
Η μετοχή της Airbus υποχώρησε κατά 0,7% στα 63,67 ευρώ νωρίτερα το πρωί στο Παρίσι, διαμορφώνοντας την αποτίμηση της εταιρείας στα 49 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα