Διόρθωση μετά το σερί ανόδου στο Χρηματιστήριο

Μετά από ένα τετραήμερο σερί ανόδου στο Χρηματιστήριο ήρθε η ώρα για αποκόμιση κερδών και διόρθωση, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην κρίσιμη αντίσταση των 650 μονάδων.

Χτες το Χρηματιστήριο έκλεισε ανοδικά 1,28% στις 648,27 μονάδες με τον όγκο συναλλαγών να αυξάνεται αισθητά στα 93,51 εκατ. Ευρώ.

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,9% υποχωρώντας στις 642 μονάδες. Πτώση 3% για τη μετοχή της Alpha Bank, στο

-3,5% η Εθνική ενώ και η Πειραιώς υποχωρεί κατά 1,75%.

Απώλειες 1,5% για ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, στο 1% η πτώση για Μυτιληναίο, ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ.

Η αγορά βρίσκει στήριξη στις θετικές εξελίξεις στις τράπεζες, όπου η απόσυρση της ακριβής ρευστότητας βελτιώνει το λειτουργικό επιτοκιακό περιθώριο και κατ' επέκταση την καθαρή κερδοφορία των τραπεζικών ιδρυμάτων, σχολιάζουν χρηματιστηριακοί αναλυτές.

Σύμφωνα με τη τεχνική ανάλυση της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ, ο χρόνος στις επόμενες συνεδριάσεις μετράει αντίστροφα για την διαγραμματική επιβεβαίωση του ανοδικού πατήματος βάζοντας έτσι τα εχέγγυα για να προσεγγίσει και να απειλήσει την πολύ σημαντική ζώνη αντίστασης των 650 με 660 μονάδων.
Η περιοχή αυτή χρήζει ιδιαίτερης προσοχής βάση του ημερήσιου chart τιμών του Γενικού Δείκτη, καθώς εάν διασπαστεί ανοδικά με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα ξεκλειδώσει την πόρτα για τη κίνηση προς το επόμενο ισχυρό επίπεδο των 700 με 730 μονάδων ανεβάζοντας στην ανηφόρα στροφές και με την είσοδο των εναπομείναντων εκτός νυμφώνος επενδυτών.
Αντιθέτως οποιοδήποτε στραβοπάτημα στη διαγραμματική περιοχή στήριξης των 635 με 630 μονάδων -μιας που εκεί έχουν αποτυπωθεί οι δύο προηγούμενες τοπικές κορυφές- θα επιφέρει βεβιασμένες ρευστοποιήσεις για τη «ταμειακή» καταγραφή των γρήγορων κερδών από τη τελευταία κίνηση των 605 μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα