Απώλειες στην Ευρώπη με «οδηγό» τις τραπεζικές μετοχές και τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Πτωτικά ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την διαπραγμάτευση της Τετάρτης εν μέσω αρνητικών αποτελεσμάτων και πτώσης του πετρελαίου, δύο παράγοντες που αναβιώνουν τις ανησυχίες για μια νέα παγκόσμια οικονομική ύφεση στους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί για τρίτη μέρα, κατά 0,7% σήμερα, ενώ ο MSCI Asia Pacific

κατέργαψε πτώση 2,3%. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Standard & Poor's 500 ενισχύονται λιγότερο από 0,1%.

Οι τραπεζικές μετοχές και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες είναι έχουν καταγράψει την χειρότερη απόδοση από την αρχή του έτους, «οδηγούν» και σήμερα τις απώλειες στον Stoxx 600, με τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012. Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών υποχωρεί για πέμπτη συνεχή μέρα.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,1% στις 5.916 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 0,26% στις 9.556 μονάδες, ο CAC 40 κινείται με άνοδο 0,18% στις 4.291 μονάδες, ο ΙΒΕΧ με πτώση 0,23% στις 8.506 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 0,24% στις 17.965 μονάδες.

H μετοχή της Swatch Group υποχωρεί κατά 3,6% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους αναλυτές. Η μετοχή της Novo Nordisk A/S, του μεγαλύτερου παραγωγού ινσουλίνης, υποχωρεί κατά 4,9% επίσης λόγω αρνητική αποτελεσμάτων.

«Βουτιά» 5% για την ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS) μετά την είδηση της La Stampa ότι η τράπεζα μπορεί να κατακερματιστεί και να πουληθεί σε ξεχωριστά.

Ανοδικά κινείται η Syngenta μετά το deal με την ChemChina. Σε θετικό έδαφος η LVMH και η ABB Ltd.

To WTI υποχώρησε έως και 1,6% στη Wall Street, ωστόσο πλέον ενισχύεται κατά 1% στα 30,18 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό έχει υποχωρήσει κατά 44% τον 2015 και η πτώση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στις οικονομίες που στηρίζονται στον «μαύρο χρυσό», ενισχύοντας τις εικασίες για ενδεχόμενες χρεοκοπίες εταιρειών πρώτων υλών. Ήδη τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων πετρελαϊκών, όπως η BP Plc και Exxon Mobil Corp. δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα