Ανοδος στην Ευρώπη με το βλέμμα στη συνάντηση του ΝΑΤΟ

Οι παγκόσμιες μετοχές ακολουθούν την ανάκαμψη των αμερικανικών αγορών, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν υπέρ της αντοχής της παγκόσμιας οικονομίας σε αυστηρότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες, καθώς η ανάπτυξη δείχνει σημάδια ανόδου. Το ευρώ χθες έφτασε σε υψηλό έτους, με άνοδο 0,3% στο $1,1409 ενώ άνοδο συνέχισαν να καταγράφουν και οι τιμές του πετρελαίου.

Ανοδικό το άνοιγμα και στην Ευρώπη σήμερα με τους επενδυτές να κάνουν φόκους στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας των μελών του ΝΑΤΟ,

καθώς και στην προκαταρκτική συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών του G-20.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,25%. Σε θετικό έδαφος όλοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες. Συγκεκριμένα, λογο μετά το άνοιγμα η εικόνα των δεικτών είχε ως εξής: FTSE100 +0,70%, DAX +0,55%, CAC40 +0,38%, IBEX35 +0,51%, FTSE MIB +0,47%

Το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου καθώς οι αγορές θεωρούν ότι η σφιχτή νομισματική πολιτική μπορεί σύντομα να επεκταθεί και πέραν των ΗΠΑ, σε Ευρώπη και Καναδά.

Αλμα έκαναν χθες στο μεταξύ οι αμερικανικές μετοχές, κυρίως λόγω του ράλι των τραπεζικών τίτλων μετά την απόφαση της Fed να δώσει το πράσινο φως στις 34 μεγαλύτερες τράπεζες να επαναγοράσουν μετοχές και να διανείμουν μερίσματα, δείχνοντας έτσι ότι υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης προς τις αμερικανικές τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα