Κέρδη στην Ασία – Στο επίκεντρο οι κεντρικές τράπεζες

Ανοδο κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αποτιμούν τα σχόλια των κεντρικών τραπεζιτών της Αγγλίας, του Καναδά, των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Στο μεταξύ, οι δηλώσεις Ντράγκι χθες παρερμηνεύτηκαν, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΚΤ, εκτοξεύοντας την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, καθώς θεωρήθηκε ότι από τον Ιανουάριο του 2018 η ΕΡΚΤ θα αρχίσει να περιορίζει το QE. Σύμφωνα με τις πηγές, ο κ. Ντράγκι εννoούσε ότι η ΕΚΤ δεν

θα προχωρήσει σε επιπλέον στήριξη της οικονομίας και όχι ότι θα μειώσει τα υφιστάμενα όρια στις αγορές ομολόγων (tapering).

Στα ασιατικά ταμπλό, νωρίτερα ο νοτιοκορεατικός Kospi έσπασε το φράγμα των 2.400 μονάδων, αφού άνοιξε σε υψηλά ρεκόρ, για να κλείσει με άνοδο 0,55% στις 2.395,66 μονάδες.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε κέρδη 0,45% στις 20.220,30 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 με άνοδο 1,08% στις 5.818,1 μονάδες, ωθούμενος από τους υποδείκτες ενέργειας, πρώτων υλών και τεχνολογίας πληροφορικής.

Οι αγορές στην Ασία ήταν επίσης σε θετικό έδαφος. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης με άνοδο 1,09% στις 25.962,52 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική χώρα ο Shanghai Composite με άνοδο 0,45% στις 3187,09 μονάδες.

Κλειστές μέχρι το τέλος της εβδομάδας παραμένουν οι αγορές της Ινδονησίας.

Στο μεταξύ, χθες, η αμερικανική Federal Reserve έδωσε το πράσινο φως σε όλες τις τράπεζες που εποπτεύει για να προχωρήσουν σε διανομή μερίσματος και επαναγορές μετοχών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2011, όταν ξεκίνησαν οι ετήσιοι έλεγχοι, που όλες οι αμερικανικές τράπεζες έλαβαν το πράσινο φως από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις της προέδρου της Fed, Janet Yellen ότι οι αμερικανικές τράπεζες είναι σήμερα πολύ πιο ισχυρές.

Στο επίκεντρο και η Τράπεζα της Αγγλίας, μετά τα σχόλια Κάρνει ότι θα αρχίσει συζήτηση για αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας του Καναδά, Στίβεν Πόλοζ, ανέφερε μιλώντας στο CNBC ότι η μείωση των επιτοκίων «έχει επιτελέσει το έργο της».

Keywords
Τυχαία Θέματα