Ανοδικά η Ευρώπη – Σε υψηλά 3ετίας η απόδοση στα αμερικανικά 10ετή

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες την ώρα που οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθως και σε νέα αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με οριακή άνοδο 0,05% ενώ λίγο πριν τις 11 πμ. Ενισχυόταν κατά 0,14%. Αν η ανοδική τάση συνεχιστεί, θα είναι η τρίτη εβδομάδα κερδών για τις ευρωπαϊκές αγορές. Μεικτά πρόσημα στους περισσότερους κλάδους και στους μεγαλύτερους δείκτες.

Ο

FTSE100 +0,02%, o DAX +0,57%, o CAC40 +0,30%, o FTSE MIB +0,28%, o IBEX35 +0,17%

Ο κλάδος των πρώτων υλών σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη στις πρωινές συναλλαγές, με άνοδο 0,3%. Οι τιμές του χάλυβα σημειώνουν σήμερα μικρή άνοδο.

Από την άλλη, μετοχές των κλάδων πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώνουν απώλειες 0,5%, καθώς ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι «βλέπει» ενισχυμένη παροχή πετρελαίου στην αγορά το 2018 από ανταγωνιστές παραγωγούς. Το μπρεντ σημείωσε πτώση 1% και το WTI 1,2% νωρίτερα στην αγορά του Λονδίνου.

Υπό πίεση και οι τραπεζικές μετοχές με πρώτη τη σουηδική SEB, λόγω των νέων λογιστικών κανόνων. Η μετοχή υποχώρησε 1,7%, ενώ απώλειες καταγράφηκαν και για τις βρετανικές RBS και HSBC, καθώς η κατάρρευση της Carillion εξακολουθεί να επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα.

Οι απώλειες στη Wall κατά τη διάρκεια της νύχτας, δείχνουν ανάγλυφα τους φόβους για πιθανλη στάση πληρωμών από την αμερικανική κυβέρνηση αν δεν καταφέρει να περάσει σήμερα ένα κρίσιμο νομοσχέδιο. Στο μεταξύ, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σκαρφάλωσε σε υψηλά τριετίας, στο 2,63%.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, στην κορυφή του Stoxx600 βρίσκεται η εταιρεία υφασμάτων OC Oerlikon με άνοδο 4% μετά την ανακοίνωσε μεγαλύτερων περιθωρίων κέρδους. Από την άλλη η Air France-KLM υποχώρησε κατά 3,5% μετά την υποβάθμισή της από τη Morgan Stanley.

Keywords
Τυχαία Θέματα