Μικρά κέρδη στην Ασία υπό τον φόβο στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ

Με άνοδο κινήθηκαν οι μεγαλύτεροι δείκτες στην Ασία, με εξαίρεση την Αυστραλία, στον απόηχο της χθεσινής πτώσης στη Wall Street, εν μέσω πολιτικών ανησυχιών.

Με άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,19% για να κλείσει στις 23.808,06 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,19% στις 1.889,74 μονάδες.Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και ο τομέας χρηματοοικονομικών σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις. Ενδεικτικά η Honda ενισχύθηκε κατά 0,8%, ενώ και οι τεχνολογικές

είχαν κέρδη με πρωταγωνίστρια τη Nintendo που αυξήθηκε 3,75%, μετά την παρουσίαση των νέων της αξεσουάρ Nintendo Switch.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi με άνοδο 0,04%. Κέρδη κατέγραψαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη Hyundai Motor να ενισχύεται 2,58%, ενώ πτώση σημείωσαν οι μετοχές τεχνολογίας, όπως η Samsung Electronics που υποχώρησε 1,36%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,16%, ενώ πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των εταρειών εξόρυξης, όπως Rio Tinto (-0,69%) και BHP ¦-0,15%).

Στο Χονγκ Κονκ ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,08% μετα το χθεσινό τρίτο κατά σειρά κλείσιμο σε επίπεδα ρεκόρ. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite με άνοδο 0,36% και ο Shenzhen composite με κέρδη 0,1%.

Οι φόβοι για ενδεχομένη στάση πληρωμών στις ΗΠΑ, όπως ήταν φυσικό επηρέασαν τις διεθνείς χρηματαγορές. Χθες η Wall έκλεισε με πτώση λόγω της ανασφάλειας των επενδυτών και αυτό παρά τα σημαντικά κέρδη τριμήνου που ανακοίνωσαν μεγάλες αμερικανικές εταιρείες και συγκεκριμένα το 78% των εταιρειών του δείκτη S&P 500.

Σημειώνεται ότι σήμερα Παρασκευή λήγει η προθεσμία για το αμερικανικό Κογκρέσο να περάσει ένα νομοσχέδιο για βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση, ενώ χθες πέρασε νομοσχέδιο για τις δημόσιες δαπάνες, αν και δεν είναι σίγουρο αν θα περάσει και από τη Γερουσία. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών αυξήθηκαν στο 2,63%, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα