Yahoo: Το χακάρισμα #2 απειλεί το deal με Verizon

Οι αποκαλύψεις για δεύτερη κυβερνοεπίθεση σε λογαριασμούς ενός δισεκατομμυρίων χρηστών της Yahoo είχε άμεσες επιπτώσεις όχι μόνο στη χρηματιστηριακή της εικόνα, με τη μετοχή της να χάνει ως 6,5% στα 38,25 δολ. μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, αλλά και στις εν εξελίξει συζητήσεις για κλείσιμο συμφωνιών. Ήταν η μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τον Φεβρουάριο.

Έτσι, η Verizon Communications ανακοίνωσε ότι εξετάζει τώρα τη μείωση της τιμής από τα 4,83 δισ.

δολάρια για την εξαγορά της Υahoo! Inc., ενώ ορατή είναι και η ακύρωση του deal. Σημιεωτέον ότι η δική της μετοχή ενισχύθηκε κατά λιγότερο από 1% στα 52,07 δολάρια.

Κι ενώ ο όμιλος Verizon υπό τον Tim Armstrong είναι επικεντρωμένος στην ολοκλήρωση της εξαγοράς, μια άλλη ομάδα επανεξετάζει την υπόθεση χάκινγκ και τις επιλογές που θα έχει η εταιρεία, αναφέρουν πηγές υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Η ομάδα αυτή έχει έργο νομικής φύσεως και εξετάζει τη ζημιά από τις διαρροές προσωπικών στοιχείων, ενώ διερευνά το ενδεχόμενο να καταρρεύσει η συμφωνία ή να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Yahoo αλλά με χαμηλότερο τίμημα. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα για τη Verizon αποτελεί η διασφάλισή της από την όποια μελλοντική νομική ευθύνη προκύψει από την υποκλοπή των λογαριασμών.

«Θα επανεξετάσουμε τον αντίκτυπο των νέων εξελίξεων προτού φτάσουμε στα τελικά μας συμπεράσματα», ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω email. Πάντως, όπως πρόσθεσε η Verizon, η εν λόγω συμφωνία που – αν όλα πάνε κατ' ευχήν – αναμένεται να κλείσει το α' τρίμηνο του 2017, ακόμα βγάζει νόημα από στρατηγικής πλευράς, καθώς ταιριάζει στα σχέδιά της να επεκταθεί και πέραν της υπηρεσίας ασύρματης τηλεφωνίας, ενώ επιδιώκει και τη συνεργασία της με τους πάνω από 1 δισ. χρήστες της Yahoo.

Keywords
Τυχαία Θέματα