Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη - Ράλι 9% για την Actelion

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τη χθεσινή απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται σταθεροποιητικά με τις τραπεζικές μετοχές να κινούνται χαμηλότερα παρά την είδηση ότι η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 15 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της χώρας.

Το Δ.Σ. της προβληματικής Monte dei

Paschi έχει εγκρίνει κι επίσημα την αύξηση κεφαλαίου ωστόσο οι ανησυχίες ότι η τράπεζα μπορεί ακόμα να χρειάζεται κρατική βοήθεια, δεν έχουν εξαφανιστεί. Η μετοχή της τράπεζας καταγράφει άνοδο 1,3%.

Οι μετοχές πρώτων υλών καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση, μετά τις πληροφορίες ότι η επενδυτική «όρεξη» στην Κίνα για την αγορά σιδηρομεταλλεύματος έχει μειωθεί.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο μετά την είδηση ότι οι παραγωγοί στη Μέση Ανατολή ξεκίνησαν να ενημερώνουν τους πελάτες τους για την επικείμενη μείωση της παραγωγής.

Ο FTSE 100 ενισχύεται οριακά στις 7.000 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,12% στις 11.378 μονάδες, ο CAC 40 κινείται οριακά χαμηλότερα στις 4.816 μονάδες, ο ΙΒΕΧ με πτώση 0,16% στις 9.327 μονάδες και ο FTSE MIB κινείται με άνοδο 0,62% στις 19.112 μονάδες.

Η μετοχή της Actelion καταγράφει ράλι πάνω από 9% μετά τις πληροφορίες ότι η εταιρεία ετοιμάζεται για εξαγορά από τη Sanofi.

Keywords
Τυχαία Θέματα