Wood: Αναβαθμίζει τις τιμές στόχους για Μυτιληναίο και ΜΕΤΚΑ

Το ράλι δεν έχει ακόμα τελειώσει για τη μετοχή του Μυτιληναίου, εκτιμά η Wood, δίνοντας τιμή στόχο τα 8,7 ευρώ με σύσταση Buy και τα 10 ευρώ μετά την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων με τη ΜΕΤΚΑ.

Σύμφωνα με τη Wood η μετοχή του Μυτιληναίου έχει προοπτική ανόδου 33% και αποτελεί top pick για το 2017, χάρη στις αυξημένες τιμές αλουμινίου και την

προοπτική αυξημένης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood, τα καθαρά κέρδη για την περίοδο 2017-2018 θα αυξηθούν κατά 30%. Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την ΜΕΤΚΑ θα προσθέσει, σύμφωνα με την Wood, αυξημένα κέρδη ανά μετοχή κατά 7%

Οι ελεύθερες ταμιακές ροές αναμένεται να φτάσουν τα €200 εκατ. ανά έτος μέσα στα επόμενα τρία χρόνια λόγω της βελτίωσης των τιμών του αλουμινίου αλλά και των μειωμένων αναγκών σε δαπάνες κεφαλαίου. Η Wood εκτιμά ότι, η μετοχή είναι πολύ φθηνή καθώς διαπραγματεύεται με δείκτη τιμή προς κέρδη (P/E) 6,3 - σε μη ενοποιημένη βάση – και κάτω απο 6 με μεγέθη pro forma για την συγχώνευση. Σύμφωνα με την Wood, η συγχώνευση θα προσθέσει περισσότερη αξία και με βάση με υπολογισμούς η νέα τιμή – στόχος θα είναι 10 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Wood είναι η δεύτερη επενδυτική, μετά την Citi, που αναβαθμίζει σημαντικά την τιμή στόχο της Μυτιληναίος μετά την ανακοίνωση του εταιρικού ανασχηματισμού. Για τη ΜΕΤΚΑ η Wood δίνει τιμή στόχο τα 8,1 ευρώ με σύσταση Hold.

Keywords
Τυχαία Θέματα