BNP Paribas: Μειώνει τα κόστη, επενδύει στην τεχνολογία

Πτώση 36% σημείωσαν τα κέρδη δ' τριμήνου για τη γαλλική τράπεζα BNP Paribas, η οποία ανακοίνωσε σχέδιο πολυετούς ορίζοντα για μέιωση στα κόστη και ενίσχυση των επενδύσεων στον τομέα τεχνολογίας.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά έσοδα διπλασιάστηκαν στο 1,44 δισ. ευρώ έναντι των περσινών, την ώρα που οι προβλέψεις επτά αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg,

έκαναν λόγο για 1,63 δισ. ευρώ . Η τράπεζα αύξησε το μέρισμα στα 2,70 ευρώ ανά μετοχή και θα θέσει ως στόχο μια μέση ετήσια αύξηση άνω του 9% μέχρι το 2020.

Tα κέρδη υποχώρησαν κατά 36% σε έναν χρόνο και διαμορφώθηκαν στα 177 εκατ. ευρώ, καθώς αυξήθηκαν οι δανειακές ζημιές και υποχώρησαν τα έσοδα. Παράλληλα, είχε κόστη 130 εκατ. ευρώ, γεγονός που σχετίζεται με τις μειώσεις προσωπικού σε Ιταλία και Βέλγιο, ενώ έκανε διαγραφή 127 εκατ. ευρώ στη μονάδα της στην Πολωνία.

Στις ΗΠΑ το τμήμα της τράπεζας, BancWest, ανακοίνωσε 2,3% μείωση στα κέρδη.

Τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια και η αναιμική οικονομική ανάπτυξη ασκούν πιέσεις στα κέρδη τόσο στη BNP Paribas όσο και στους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της.

Όπως ανακοίνωσε το τραπεζικό ίδρυμα, θα δαπανήσει 3 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία για την αναβάθμιση των ψηφιακών τραπεζικών της υπηρεσιών και την ανάπτυξη του αυτοματισμού, επιχειρώντας παράλληλα να μειώσει τα κόστη κατά 3,4 δισ. ευρώ σε ολόκληρο τον όμιλο.

Η μετοχή της BNP Paribas υποχώρησε νωρίτερα 3,5% στα 57,91 ευρώ στο Παρίσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα