Προσπάθεια ανόδου στο Χρηματιστήριο

Με κέρδη κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια προσπάθεια αντίδρασης μετά τη νέα χθεσινή πτώση που έστειλε τον Γενικό Δείκτη στα όρια των 620 μονάδων.

Τα νέα από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης δεν είναι ευχάριστα, καθώς η έκθεση του ΔΝΤ κάνει λόγο ξεκάθαρα για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων τη

μείωση του αφορολόγητου ορίου αλλά και τις περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις. Την ίδια στιγμή και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι οι προϋποθέσεις για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ανάλυση της βιωσιμότητας για το χρέος καθώς και η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Οι επενδυτές στρέφουν πλέον τις προσδοκίες τους στη συνεδρίαση του Euro Working Group την προσεχή Πέμπτη.

Ο Γενικός Δείκτης πριν απο λίγο βρισκόταν στις 627 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1%.

Στο ταμπλό ξεχωσίζει η μετοχή της Μυτιληναίος με μίνι ράλι που φθάνει το 3,5% στα 6,91 ευρώ μετά την έκθεση της Wood που δίνει τιμή στόχο 8,7 ευρώ και βλέπει προοπτική περαιτέρω ανόδου.

Εντονα ανοδικά κινείται και η μετοχή της Viohalco (+5,4%), ενώ τα ΕΛΠΕ ενισχύονται κατά 2%.

Άνοδος 1,4% για την μετοχή της Εθνικής στα 0,227 ευρώ και +1,6% για την Eurobank στα 0,57 ευρώ. Κέρδη 0,57% για την Alpha Bank στα 1,76 ευρώ και 2,26% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,181 ευρώ.

Ανοδικά 3% η ΔΕΗ στα 2,7 ευρώ και 2,3% η ΕΥΔΑΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα