Σε ποιον κάνει δώρο ένα αδαμαντωρυχείο η Rio Tinto;

Ο όμιλος Rio Tinto κατέληξε στην απόφαση να δωρίσει το αδαμαντωρυχείο Bunder στην κυβέρνηση της Ινδίας, όπου άλλωστε βρίσκεται, μετά τον τερματισμό των εργασιών του την περσινή χρονιά.

Το ορυχείο Bunder έκλεισε στο πλαίσιο των προσπαθειών της Rio Tinto να περικόψει δαπάνες και να διατηρήσει τη ρευστότητα. Το σχετικό σύμφωνο υπεγράφη τον περασμένο μήνα και η ινδική κυβέρνηση θα αποκτήσει και επισήμως τα περιουσιακά στοιχεία που συμπεριλαμβάνουν το οικόπεδο και τα διαμάντια που εξορύχτηκαν κατά

την εξέταση του ορυχείου.

Η κίνηση αυτή έχει στόχο να βοηθήσει την κυβέρνηση της χώρας να ομαδοποιήσει assets σε περίπτωση που μελλοντικά αποφασίσει να δημοπρατήσει τα δικαιώματα εξόρυξης, ανακοίνωσε η αυστραλιανή εταιρεία.

Η εταιρεία είχε ελπίσει να θέσει σε λειτουργία το ορυχείο Bunder από το 2019 και το είχε μάλιστα περιγράψει ως ένα από τα μόλις τέσσερα καινούργια ορυχεία που θα έμπαιναν στην παραγωγή την επόμενη δεκαετία. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά πήγαν πίσω λόγω καθυστερήσεων στη λήψη περιβαλλοντικών αδειών.

«Πιστεύουμε στην αξία και την ποιότητα του Bunder και υποστηρίζουμε τη μελλοντική του ανάπτυξη. Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι να παραδώσουμε τα assets στην κυβέρνηση του Madhya Pradesh», ανέφερε ο CEO της Rio, Arnaud Soirat.

Το συγκεκριμένο κοίτασμα ανακαλύφθηκε το 2004 και βρίσκεται σε μια οικολογικά ευαίσθητη ζώνη περί τα 500 χλμ. Νοτιοανατολικά του Νέου Δελχί.

Τον περασμένο Αύγουστο η Rio είχε επενδύσει 90 εκατ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε η ίδια. Δεν είναι πάντως ξεκάθαρο αν το ορυχείο θα μπορέσει να δημοπρατηθεί εκ νέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα