Wang Bing: Ο hedge fund manager που κατάφερε αποδόσεις 2.100% στην Κίνα της κρίσης

Σε πολλούς επενδυτές αρέσει να περηφανεύονται για το ταλέντο τους στο να "γυρνάνε" τις επικίνδυνες επενδύσεις σε μεγάλες ευκαιρίες. Πολλοί λίγοι, όμως, έχουν το ταλέντο του Wang Bing.

Με σωστές επιλογές και ακόμη καλύτερο timing, ο 37χρονος επενδυτής κινεζικών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων έχει επιτυχώς ξεφύγει από τον κυκεώνα της πιο μεγάλης κρίσης του 2016, ενώ παράλληλα έχει τεράστια κέρδη που μόνο οι επικίνδυνες αγορές μπορούν να αποδώσουν.

Ο Wang αναφέρει πως το fund του, Guli Trend Aggressive

Strategy, έχει επιδείξει άνοδο 750% μόνο φέτος, επεκτείνοντας το συνολικό ποσοστό από τον Μάρτιο του 2015 όποτε και ιδρύθηκε, στο 2.100%.

Αυτά τα κέρδη θα μπορούσαν να εντυπωσιάσουν σε οποιαδήποτε αγορά, αλλά είναι ακόμη πιο εκπληκτικά εάν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μία εποχή όπου τα hedge funds παγκοσμίως πλήττονται από χαμηλές αποδόσεις και μαζικές εξόδους πελατών. Αν και πολλοί από τους ανταγωνιστές του Wang έχουν στραφεί προς τις στρατηγικές που παράγονται από υπολογιστές, ο ίδιος αναφέρει πως οι δικές του επιλογές βασίζονται στην παραδοσιακή ανάλυση προσφοράς και ζήτησης.

Ο Wang αναφέρει πως έχει καταφέρει να συντονίσει τα στοιχήματά του σχεδόν τέλεια. Είχε πρόσφατα ποντάρει σε υψηλότερες τιμές εμπορευμάτων, βασιζόμενος στο ότι ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping και η κυβέρνησή του θα προχωρούσαν σε παρέμβαση για τον περιορισμό της υπερπροσφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα