Στάση αναμονής για την ΕΚΤ στην αγορά ομόλογων - Τι λένε οι αναλυτές για τα ελληνικά ομόλογα

Επιφυλακτικές κινήσεις επικρατούν στην αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ σήμερα.

Μετά το χθεσινό ράλι, οι επενδυτές παραμένουν στο περιθώριο, περιμένοντας να δουν τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας.

Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και θα δώσει ενδείξεις ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα

ποσοτικής χαλάρωσης σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στον πληθωρισμό και την αναιμική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Καθώς η ΕΚΤ έχει ήδη χρησιμοποιήσει αρκετά εργαλεία, ο Μάριο Ντράγκι θα πρέπει να διαλέξει προσεκτικά τη χρονική στιγμή που θα ενεργοποιήσει ακόμα ένα, και μάλλον αυτή η συνεδρίαση δεν είναι η κατάλληλη, εκτιμούν οι αναλυτές.

«Η προσοχή στρέφεται στο QE και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΚΤ. Αυτό είναι το "κλειδί"» σχολιάζει στο Reuters ο Rabbani Wahhab, επικεφαλής διαχειριστής κεφαλαίων σταθερού εισοδήματος στην London and Capital.

Ωστόσο, η πτώση των αποδόσεων και το ράλι των ομολόγων δείχνουν ότι ορισμένοι «παίκτες» της αγοράς περιμένουν κάποια ενέργεια στη σημερινή συνεδρίαση.

Οι περισσότερες αποδόσεις ευρωπαϊκών ομολόγων κινούνται σταθεροποιητικά ή και ελαφρώς χαμηλότερα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά στο -0,11%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται στο 8,23%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει σε μικρές εκδόσεις ομολόγων, μετά τη συμμετοχή των ομολόγων στο QE.

«Εφόσον συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ θα ενδιαφερόμασταν να αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα» λέει στο Reuters ο Louis Gargour, CIO στην LNG Capital στο Λονδίνο. «Μόλις η Ελλάδα συμμετάσχει η απόδοση του 10ετούς δεν θα μείνει πάνω από το 8% για πολύ» προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα