ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στην τελική ευθεία οι διοικητικές αλλαγές

13:19 8/9/2016 - Πηγή: BankWars

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

Η Εθνική Τράπεζα προκήρυξε διεθνώς τη θέση του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου, του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου καθώς και μη εκτελεστικά μέλη δ.σ.

Στην Attica Bank οι

αλλαγές που προτείνονται και θα εγκριθούν από τις αρχές αφορούν για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη και για τη θέση του προέδρου τον Γεράσιμο Σαπουντζόγλου.

Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διεργασίες στην Τράπεζα Πειραιώς για την ανάδειξη προέδρου και CEO. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν εξελίξεις και στις άλλες τράπεζες με αποτέλεσμα να μιλάμε για νέο τραπεζικό τοπίο από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την Ημερησία.

Attica Bank

Eν τω μεταξύ, τους κ.κ. Ρουμελιώτη και Σαπουτζόγλου πρότεινε ο βασικός μέτοχος (ΤΣΜΕΔΕ) και ενέκρινε το Δ.Σ. της Attica Bank να τεθούν επικεφαλής της τράπεζας. ο πρώτος ως διευθύνων σύμβουλος, ο δεύτερος ως πρόεδρος.

Το ηγετκό δίδυμο, ωστόσο, θα πρέπει να περάσει από την έγκριση των αρμοδίων αρχών, συγκεκριμένα της Τράπεζας της Ελλάδος με δεδομένο πως η Attica Bank δεν έχει μέτοχο το ΤΧΣ.

Ωστόσο τα προβλεπόμενα στον νόμο για τις διοικήσεις των τραπεζών που ισχύουν για τις συστημικές τράπεζες δεν θα διαφέρουν -τουλάχιστον όχι ιδιαίτερα- και για την Attica Bank. Η αξιολόγηση της ΤτΕ, θα γίνει γνωστή ως τη Δευτέρα. Η νέα διοίκηση καλείται να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση, καθώς εκκρεμεί η κάλυψη κεφαλαίων ύψους 70 εκατ. ευρώ. Γι’ αυτό εξετάζεται η έκδοση ομολογιακού δανείου.

Η τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου θα τεθεί προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Π. Ρουμελιώτης έχει διατελέσει υπουργός Οικονομίας, ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κορυφαίο στέλεχος της τρ. Πειραιώς αλλά και επικεφαλής στον Διεθνή Αερολιμένα.

Ο Μ. Σαπουντζόγλου, καθηγητής στο πανεπιστήμιο έχει περάσει από πολλές θέσεις ευθύνης, ήταν δε μέλος και της Proton Bank.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν δύο μήνες περίπου είχε επιλεγεί για πρόεδρος της Attica Bank η Α. Πουσκούρη – Reiche και προκαλεί ερωτηματικά η αντικατάστασή της. Ισως σχετίζεται με το γεγονός ότι είχε αποκαλυφθεί δάνειο 1,5 εκατ. ευρώ που είχε πάρει και είχε «κοκκινήσει»

Η διοίκηση της Attica

H Αttica Bank ανακοίνωσε τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ.

1. Γερ. Σαπουντζόγλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος.

2. Κων. Μακέδος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος.

3. Π. Ρουμελιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

4. Ι. Τσακιράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

5. Αθ. Τσάδαρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

6. Άννα Πουσκούρη – Reiche, μη εκτελεστικό μέλος.

7. Γ. Παναγιώτου, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.

8. Γ. Βλαχάκης, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.

9. Ι. Κυριακόπουλος, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.

10. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης, μη εκτελεστικό μέλος.

11. Δ. Τζαννίνης, μη εκτελεστικό μέλος.

12. Στε. Γεωργακάκου-Κουτσονίκου, μη εκτελεστικό, πρόσθετο μέλος δυνάμει των διατάξεων του Ν.3723/2008

Keywords
Τυχαία Θέματα