Vivendi: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι πωλήσεις α' εξαμήνου

Ο γαλλικός μιντιακός όμιλος Vivendi ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση στα δομικά κέρδη β' τριμήνου και επιβεβαίωσε εκ νέου τις προοπτικές για το σύνολο του έτους, αναφέροντας ότι το συνδρομητικό της κανάλι Canal Plus που αντιμετώπιζε δυσκολίες, εμφανίζει σημάδια βελτίωσης.

Αναλυτές του Reuters είχαν προβλέψει EBITA 183 εκατ. ευρώ, ωστόσο ανήλθαν στα 352 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο, ενώ κατά το β' τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 203 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο .16%. Η θετική αλλαγή αποδίδεται κυρίως στις

καλές επιδόσεις της Universal Music Group. Βελτίωση και για τα ΕΒΙΤΑ του Canal+ καθώς το β' τρίμηνο διπλασιάστηκαν έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. doubled in the second quarter of 2017 compared to the first quarter of 2017).

Τα έσοδα α' εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε 5,437 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 7,8%, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση που σημειώθηκε από το α' τρίμηνο του 2017.

Η Vivendi, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο, Vincent Bollore, φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη δύναμη στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρήσει σε εξαγορές στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, της τηελόρασης, της διαφήμισης και του video gaming.

Η εταιρεία επαναβεβαίωσε τον στόχο για τα EBITA για το σύνολο του έτους, στα 350 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα