Goldman Sachs: Μειώνει εκ νέου τη συμμετοχή της στην Dong Energy

Σε νέα μείωση του μεριδίου που κατέχει στη δανέζικη Dong Energy προχώρησε η Goldman Sachs, μετά τη συμφωνία πώλησης 7,5 εκατομμυρίων μετοχών που κατείχε στον ενεργειακό όμιλο.

Οι μετοχές που αντιστοιχούν στο 1,78% του υφιστάμενου κεφαλαίου της Dong, πωλήθηκαν σε θεσμικούς επενδυτές στην τιμή των 321 κορωνών Δανίας (51,34 δολάρια) από την New Energy

Investment, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο της Goldman Sachs.

Μετά την ολοκλήρωση του deal, η New Energy Investment θα κατέχει 11.435.215 μετοχές, ήτοι το 2,7% των υφιστάμενων μετοχών της Dong.

Το πλειοψηφικό πακέτο της ενεργειακής εταιρείας ανήκει στο κράτος της Δανίας, ενώ η εγγραφή της στο χρηματιστήριο το 2016 ήταν η μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στην Ευρώπη μέχρι τότε, προσφέροντας στην Dong αξία περίπου 15 δισ. δολαρίων. Εκείνη την περίοδο, η New Energy Investment είχε στην κατοχή της 13,4% της εταιρίας.

Παρότι ήταν μία από τις ευρωπαϊκές εταιρίες κοινής ωφέλειας με τη μεγαλύτερη έκθεση σε άνθρακα, η Dong έχει γίνει πλέον κορυφαίος developer στην παράκτια αιολική ενέργεια.

Σκοπός της εταιρίας είναι να εξαλείψει απόλυτα τη χρήση άνθρακα, σταδιακά και μέχρι το 2023.
Η Dong έχει επίσης και μερίδια σε περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και αερίου, με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής να προέρχεται από τη Νορβηγία.

Keywords
Τυχαία Θέματα