Με μεικτά πρόσημα μπαίνει ο Σεπτέμβρης στην Ασία

Ήπια κέρδη σημείωσαν οι μεγαλύτεροι δείκτες στην Ασία, όπου πάντως κυριάρχησαν τα μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές κράτησαν επιφυλακτική στάση εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αργότερα σήμερα. Οι αναλυτές περιμένουν τα στοιχεία να δείξουν περίπου 180 χιλ. νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, με την ανεργία να παραμένει στο 4,3%. Καλύτερα των εκτιμήσεων νούμερα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ράλι το αμερικανικό δολάριο καθώς θα ανοίξουν τον δρόμο στην Federal Reserve

να προσχωρήσει με το σχέδιο σύσφιξης της πολιτικής της. Πάντως, κατά τη διάρκεια της νύχτας το δολάριο σημείωνε πτώση μετά και τα σχόλια Μνιούτσιν ότι ένα πιο αδύναμο νόμισμα θα βοηθούσε την εμπορική δραστηριότητα των ΗΠΑ.

Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα για τον μήνα Αύγουστο. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης ΡΜΙ της Caixin σημέιωσε άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, και διαμορφώθηκε στις 51,6 μονάδες τον Αύγουστο από τις 51,1 μονάδες τον Ιούλιο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 0,23%.

Στη Νότια Κορέα ο Κospi γύρισε σε πτώση με απώλειες 0,23%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,18%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,21% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε πτώση 0,10%.

Οι αγορές σε Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Μαλαισία και Φιλιππίνες παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα