Εγκαινιάζεται στις 5/9 η Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα), το ενδιαφέρον στις επεκτάσεις

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται – και επισήμως – από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα), μήκους 196 χλμ.

Της Βάσως Βεγιάζη

Πλέον, η διαδρομή Αντίρριο έως Ιωάννινα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων είναι 4 και οι πλευρικοί 5, με το κόστος των μετωπικών διοδίων να ανέρχεται στα 12,45 ευρώ.

Το

επόμενο στοίχημα για την Ιόνια Οδό έγκειται στις επεκτάσεις της και ειδικότερα, έως την Κακαβιά, τα Τζουμέρκα, την Πρέβεζα και το Αγρίνιο.

Η Ιόνια Οδός έχει αξιοσημείωτη αναπτυξιακή και κοινωνική σημασία, δεδομένου ότι:

-Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα, όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο.

-Προσφέρει σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας.

-Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού με την ολοκλήρωση της κατασκευής της το ταξίδι από Αντίρριο έως και Ιωάννινα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά, σε σχέση με τις 3 ώρες και 30 λεπτά, όπως ίσχυε παλαιότερα.

Συνοπτικά, πρόκειται για ένα έργο που διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκαταλέγονται 24 γέφυρες συνολικού μήκους 7 χλμ., 4 σήραγγες συνολικού μήκους 11,2 χλμ., 77 κάτω διαβάσεις και 24 άνω διαβάσεις.

The post Εγκαινιάζεται στις 5/9 η Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα), το ενδιαφέρον στις επεκτάσεις appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα