Tα σχέδια της Facebook για το Station F στο Παρίσι

Η Facebook ετοιμάζεται να ανοίξει ένα «εκκολαπτήριο» για νεοφυείς επιχειρήσεις στο Station F στο Παρίσι. Το Station F αποτελεί μια ιδέα του δισεκατομμυριούχου Xavier Niel και πρόκειται για έναν επιχειρηματικό κόμβο για εταιρείες startups. Σύμφωνα με την COO (Chief Operating Officer) της Facebook, Sheryl Sandberg, η εταιρεία

παραμένει σταθερή στην επιθυμία της να συνεχίσει επενδύει στη Γαλλία.

Η Facebook θα τοποθετήσει μηχανικούς στο Station F και θα παρέχει εργαστήρια στους επιχειρηματίες, όπως δήλωσε η ίδια από το Παρίσι, έχοντας στο πλευρό της τον ίδιο τον Niel, τη διευθύντρια του Station F, Roxanne Varza και τη δήμαρχο του Παρισιού, Anne Hidalgo.

«Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της καλής κουζίνας, του πολιτισμού, ενώ αποτελεί και μια ακμάζουσα σκηνή τεχνολογικών εξελίξεων», ανέφερε η Sandberg, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε αυτόν τον τύπο επενδύσεων εδώ».

Ο Niel, ένας εκ των πλουσιότερων Γάλλων, ξόδεψε 250 εκατ. ευρώ για να μετατρέψει έναν πρώην σταθμό εμπορευμάτων σε χώρο ανάπτυξης startups, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 3.000 γραφεία προς ενοικίαση και πολλά σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «στέκια» από τους συμμετέχοντες.

Εκτός της Facebook κι άλλες εταιρείες όπως η Vente-Privee, η σχολή διοίκησης επιχειρήσεων του Παρισιού HEC και οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Daphni και Ventech έχουν ήδη συμφωνήσει να εγκαταστήσουν εκεί προσωπικό.

Το Station F που θα εκτείνεται σε μια έκταση συνολικού εμβαδού 34.000 τετραγωνικών μέτρων ανοίγει τις πύλες του την άνοιξη του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα