Οι ανησυχίες του Brexit κρατούν σε αρνητικό έδαφος την Ευρώπη

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται σήμερα από το άνοιγμα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν τα σχέδια της Τερέζα Μέι για το Brexit. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 λίγο νωρίτερα σημείωνε απώλειες 0,2%. Οι περισσότεροι κλάδοι του δείκτη διαπραγματεύονται επίσης σε αρνητικό έδαφος.

Στα επιμέρους ταμπλό, στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχωρεί κατά 0,36%, ο γερμανικός DAX κατά 0,55%, στο Παρίσι ο CAC40 κατά 0,58%, ο ιταλικός FTSE MIB στο -0,09%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 χάνει 0,39%.

Η μετοχή της Rolls Royce

σημείωνε κατά το άνοιγμα των αγορών μια από τις καλύτερες επιδόσεις, με άνοδο πάνω από 4,5%, μετά τα νέα ότι έφτασε σε συμβιβασμό για υπόθεση χρηματισμού, ενώ παρουσίασε μεγαλύτερα των αναμενόμενων κερδών το 2016.

Η πιθανή εξαγορά της ιταλικής Mediaset από τη γαλλική Vivendi ενδέχεται να βρίσκεται σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας θεωρούν ότι η εξαγορά δεν είναι «νομικά παραδεκτή». Αποτέλεσμα, η μετοχή της Mediaset να υποχωρήσει πάνω από 4%.

Στις πολιτικές εξελίξεις, η Τερέζα Μέι αναμένεται να παρουσιάσει τις 12 προτεραιότητες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και αναμένεται να καταστήσει σαφές ότι δεν θα αφήσει τη χώρα σε έωλη κατάσταση.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η Μέι θα επιβεβαιώσει ότι η Βρετανία θα βγει από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και θα επικεντρωθεί στην επανάκτηση του ελέγχου των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα.

Στα εταιρικά νέα, η Reynolds American ανακοίνωσε συμφωνία συγχώνευσης με την British American Tobacco. Σύμφωνα με το Reuters, η British American Tobacco θα αγοράσει το 57,8% της Reynolds για $59,64 ανά μετοχή.

Η Rio Tinto διατήρησε τις προβλέψεις της για την παραγωγή 330 - 340εκατ. τόνων μεταλλεύματος το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα