Siemens: Προχωρά στην περικοπή 2.500 θέσεων εργασίας, κυρίως στη Γερμανία

Στην περικοπή 2.500 θέσεων εργασίας προχωράει η Siemens κυρίως στην Γερμανία προκειμένου να αντιμετωπιστεί στον έντονο ανταγωνισμό στους τομείς πρώτων υλών, σύμφωνα με το marketwatch.

Συγκεκριμένα, η Siemens σχεδιάζει να ενοποιήσει ορισμένες δραστηριότητές της και να αναπροσαρμόσει το μέγεθος των κατασκευαστικών της εγκαταστάσεων στην Ευρώπη, με σκοπό να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Οι περίπου 2.000 θέσεις εργασίας

αφορούν την Γερμανία και οι μισές από αυτές θα προκύψουν μέσω της ομαδοποίησης συγκεκριμένων σειρών προϊόντων σε κάποιες περιοχές.

«Η μείωση της ζήτησης στις αγορές πρώτων υλών οδήγησε σε άνοδο του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα στην Ασία», δήλωσε ο Juergen Brandes, επικεφαλής του τομέα μεταποίησης της γερμανικής εταιρείας και πρόσθεσε:

«Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των εγκαταστάσεων που παράγουν παρόμοια ή πανομοιότυπα προϊόντα», σημειώνοντας ωστόσο ότι η Siemens δεν σχεδιάζει να κλείσει όλες τις τρέχουσες θέσεις.

Ωστόσο, η Siemens επισημαίνει πως οι περικοπές έρχονται παράλληλα με ένα ευρύτερο πλαίσιο προσλήψεων, αφού σχεδιάζει να προσλάβει τουλάχιστον 25.000 νέους υπαλλήλους τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα