Porsche: Προσδοκίες για αυξημένα κέρδη το 2017

Επιστροφή στα κέρδη για την Porsche με τα μετά φόρων κέρδη να διαμορφώνονται στο 1μ37 δισ. ευρώ το 2016 μετά από ζημιές ύψους 308 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, εξαιτίας του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων που έπληξε σοβαρά τη Volkswagen.

Το έτος 2016 ήταν για τη Volkswagen κάτι περισσότερο από την αντιμετώπιση της κρίσης με τα πετρελαιοκίνητα» ανέφερε ο CEO

της Porsche, Hans Dieter Poetsch, που είναι και πρόεδρος της VW. «Ο όμιλος έχει μπει στην τροχιά της μεγαλύτερης μεταστροφής στην ιστορία του», είπε επίσης για να προσθέσει ότι «ο όμιλος είναι σε πολύ εύρωστη κατάσταση. Στόχος για το επιχειρηματικό έτος 2017 είναι να αξιοποιήσει τη λειτουργική επιτυχία του περασμένου έτους».

Για το 2017 η Porsche SE, βασικός μέτοχος της Volkswagen, αναμένει περαιτέρω αύξηση κερδών, καθώς η VW προωθεί μέτρα για να ξεπεράσει την κρίση με τις εκπομπές αερίων από τα οχήματα diesel.

Συγκεκριμένα, η Porsche αναμένει αύξηση των καθαρών κερδών στα 2,1-3,1 δισ. ευρώ από 1,37 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Η καθαρή ρευστότητα θα πρέπει να διαμορφωθεί στα 1-1,5 δισ. ευρώ, μετά από τα 1,3 δισ. ευρώ το περασμένο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία holding των οικογενειών Porsche και Piech που ελέγχει το 52,2% των δικαιωμάτων ψήφου της VW.

Keywords
Τυχαία Θέματα