Οι τράπεζες ανεβάζουν τις ευρωαγορές – Άνοδος 1,7% για Deutsche Bank

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά και στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και δανειστών που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες μετά την άρνηση του ΔΝΤ να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ο

πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 νωρίτερα ενισχυόταν κατά 0,11% με τους περισσότερους τομείς και δείκτες σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 στο +0,04%, o DAX +0,08%, o CAC40 +0,32%, o IBEX35 +0,83%, o FTSE MIB στο +0,99%

Τις καλύτερες επιδόσεις επιδεικνύουν οι τραπεζικές μετοχές με άνοδο 0,59%. Η Deutsche Bank με άνοδο 1,7% παρά τις ανησυχίες των επενδυτών για τα σχέδια άυξησης κεφαλαίου της τράπεζας.

Οι μετοχές του κλάδου βασικών πόρων υποχωρούν 1,2%, λόγω πτώσης της τιμής των μετάλλων. Στον πάτο του δείκτη οι μετοχές των μεταλλευτικών κολοσσών Rio Tinto και BHP Billiton μαζί με την εταιρεία εξόρυξης χαλκού Antofagasta. Οι μετοχές της τελευταίας σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις με πτώση νωρίτερα 1,8%.

Κανονική «βουτιά» 40% σημειώνει η μετοχή της Fingerprint Cards μετά τα νέα ότι αναμένεται να γίνουν εκλογές για την αντικατάσταση σχεδόν όλου του ΔΣ τα μέλη του. Για τη θέση του προέδρου αναμένεται να επανεκλεγεί ο Jan Wareby.

Keywords
Τυχαία Θέματα