PPG: Ετοιμάζει νέα προσφορά για την Akzo

Ανανεωμένη προσφορά ετοιμάζει η PPG Industries, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια χρωμάτων παγκοσμίως, για την εξαγορά της ολλανδικής Akzo Nobel, μετά την απόρριψη της προηγούμενης προσφοράς που είχε καταθέσει, ύψους 21 δισ. ευρώ.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι ακριβείς

λεπτομέρειες της προσφοράς. Η προηγούμενη είχε απορριφθεί από την Akzo στις 9 Μαρτίου, με το επιχείρημα ότι η προσφορά των 83 ευρώ ανά μετοχή, υποτιμούσε σημαντικά την εταιρεία.

Η PPG με έδρα το Πίτσμπουργκ εξετάζει ενδελεχώς τα νέα δεδομένα, αναφέροντας πάντως ότι η αρχική προσφορά ήταν μια ελκυστική και ολοκληρωμένη πρόταση.

Η μετοχή της Akzo με έδρα το Άμστερνταμ ενισχύθηκε κατά 5,3% στο άνοιγμα των αγορών και λόγο αργότερα διαπραγματευόταν με άνοδο 2,8% στα 77,25 ευρώ.

Ενας εκ των μεγαλύτερων και παλαιότερων επενδυτών της ολλανδικής εταιρείας, καλεί την Akzo να εκτιμήσει προσεκτικά την όποια νέα προσφορά της PPG. Πρόκειται για το hedge fund Elliott Management που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος, Paul Singer, που καλεί την Akzo να προσπαθήσει να ανεβάσει την προσφορά.

Το Bloomberg σημειώνει ότι ένας συνδυασμός των δυο μεγαλύτερων εταιρειών χρωμάτων στον κόσμο αναμένεται να προσελκύσει αυστηρούς αντιμονοπωλιακούς ελέγχους τόσο σε Ευρώπη,όσο και σε ΗΠΑ.

Αμφότερες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον τομέα χρωμάτων που χρησιμοποιούνται σε οικοδομές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η Akzo έχει μάρκες όπως η Dulux και η Hammerite, ενώ η PPG παράγει τις μάρκες Olympic και Pittsburgh. Παράλληλα, με τυχόν εξαγορά θα περάσει στη νέα διευρυμένη εταιρεία ο έλεγχος άνω του 50% της αγοράς χρωμάτων που χρησιμοποιούνται στην αεροδιαστημική.

Keywords
Τυχαία Θέματα