Το προβάδισμα Μακρόν ενισχύει το ευρώ

Κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων το ευρώ, καθώς, μετά και το ντιμπέιτ της Δευτέρας στη Γαλλία, οι πολιτικές ανησυχίες στην Ευρώπη μειώνονται. Σύμφωνα με δημοσκόπηση αμέσως μετά την τηλεμαχία, η Μαρίν Λεπέν φαίνεται να χάνει έδαφος έναντι του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις, πείθοντας το 29% των τηλεθεατών του ντιμπέιτ..

Το κοινό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι των 10 μεγαλύτερων ανταγωνιστών του, ενώ ένας

συνδυασμός προσφορών μάκρο και πωλήσεων σχετικών με options βοήθησαν την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου να κερδίσει έδαφος.

Το ευρώ είχε αρχίσει να ανακάμπτει μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία εξετάζει την αύξηση των επιτοκίων πριν τη λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

«Η υποχώρηση της πολιτικής αβεβαιότητας, το υπάρχον πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης που είναι τεράστιο και η φαινομενική κλίση της ΕΚΤ προς μια πιο αυστηρή στάση συνεισέφεραν στην ενίσχυση του ευρώ», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Mizuho Bank στο Τόκιο, Daisuke Karakama. «Το αγοραστικό ενδιαφέρον μπορεί να ενισχυθεί καθώς κάμπτονται οι προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση».

Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου αυξήθηκε κατά 1% στο 1,0754 νωρίτερα. Την περασμένη Παρασκευή είχε φτάσει σε υψηλό 1,5 μήνα, ήτοι στο 1,0782 δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα