Pantelis & Partners: Το όνομα της λύσης σε κάθε φορολογικό πρόβλημα

Το φοροτεχνικό γραφείο που εδώ και 25 χρόνια αντεπεξέρχεται πλήρως προς όφελος των πελατών του απέναντι στην προσπάθεια των ελεγκτικών αρχών να βρεθούν με συνοπτικές διαδικασίες γρήγορα έσοδα

Η οικονομική κρίση που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε νέους ελέγχους και σε νέες μεθόδους για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι φορολογικοί έλεγχοι που διενεργούνται κατά κύριο λόγο από το ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος), το ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων

Μεγάλου Πλούτου) και τις εκάστοτε εφορίες (Δ.Ο.Υ.), αποτελούν πια καθημερινό θέμα συζήτησης.

Τα ανοίγματα λογαριασμών, το «κυνήγι» των φυσικών προσώπων που βρίσκονται στις λίστες Λαγκάρντ (Lagarde), Βεστφαλίας – Ρηνανίας (Borjians), της HSBC και τώρα τελευταία στα Panama Papers αποτελούν τους πιο διαδεδομένους τρόπους εφαρμογής της τεχνικής του ύψους των τραπεζικών καταθέσεων, των έμμεσων τεχνικών ελέγχου και γενικότερα κάθε μορφής ελέγχου που προβλέπεται από τον κώδικα φορολογίας εισοδήματος.

Οι φορολογικές αρχές βασιζόμενες σε μια διάταξη του 2010 και στην ερμηνευτική εγκύκλιο που ακολούθησε, προβαίνουν σε άνοιγμα λογαριασμών ουσιαστικά από το 2000 και ζητούν από τους φορολογούμενους να αιτιολογήσουν κάθε πρωτογενή κατάθεση.

Η περίφημη προσαύξηση περιουσίας και η φορολόγησή της ως ελευθέριο επάγγελμα έχει καταστεί το κύριο αντικείμενο των φορολογικών ελέγχων. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με τις 25.000 περιπτώσεις εμβασμάτων στο εξωτερικό και συνεχίζεται με τα εισαγγελικά CD, που περιλαμβάνουν κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακολουθούν η λίστα Lagarde, η λίστα Borjians και η λίστα της HSBC.

PANTELIS & PARTNERS

ACCOUNTING SPECIALISTS

Σερβίων 10 – Αθήνα – Τ.Κ.: 10441

Τηλ.: 210 5154733 – 210 5120402 – 210 5238054

[email protected], www.pantelisco.com

Το φοροτεχνικό γραφείο Παναγιώτης Παντελής και Συνεργάτες με 25 χρόνια εμπειρίας έχει χειριστεί δεκάδες τέτοιες υποθέσεις και μάλιστα με αίσιο τέλος. Ακολουθώντας αυστηρή και ορθή μεθοδολογία, βασιζόμενο στις φορολογικές διατάξεις και στις ερμηνείες του Υπουργείου Οικονομικών, με τους σωστούς χειρισμούς έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει πλήρως προς όφελος των πελατών του απέναντι στην προσπάθεια που γίνεται σήμερα από τις ελεγκτικές αρχές να βρεθούν με συνοπτικές διαδικασίες γρήγορα έσοδα.

Παρά τη συνεργασία με εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους, αντιμετωπίζει άμεσα και σωστά την κάθε περίπτωση, με τις ιδιαιτερότητες που ενέχει, πριν φτάσει στην ενδικοφανή προσφυγή στην επιτροπή διοικητικής επίλυσης διαφορών και στα διοικητικά δικαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα