Quest: Έλαβε έγκριση για τη σύσταση της θυγατρικής «BriQ Properties»

Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. ανακοινώνει ότι, κατά την υπ΄ αριθμ. 757/31.5.2016 συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την παροχή άδειας λειτουργίας στην υπό σύσταση θυγατρική της εταιρία με την επωνυμία «BriQ Properties Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη

Περιουσία», για την λειτουργία της ως:

α) Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2778/1999 και

β) Οργανισμός Εναλλακτικών Επενδύσεων με εσωτερική διαχείριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4209/2013.

Εν τω μεταξύ, η εταιρία γνωστοποιεί ότι η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, όπου συμμετείχαν 12 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 79,93% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενέκρινε τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) με την επωνυμία «BriQ Properties Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία», καθώς και την εισφορά εις είδος / μεταβίβαση ακινήτων συνολικού ύψους 24.820.000 ευρώ και την εισφορά μετρητών ύψους 2.957.167,23 ευρώ.

Η γενική συνέλευση εξέλεξε επίσης το νέο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης, με θητεία μέχρι την τακτική Γ.Σ. του 2019, το οποίο στη συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Θεόδωρος Φέσσας, του Δημητρίου, Πρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Mέλος

2. Ευτυχία Κουτσουρέλη, του Σοφοκλέους, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος

3. Παντελής Τζωρτζάκης, του Μιχαήλ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

4. Απόστολος Γεωργαντζής, του Μιλτιάδη, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

5. Νικόλαος Σωκράτης Λαμπρούκος, του Δημητρίου, Εκτελεστικό Μέλος

6. Μάρκος Μπιτσάκος, του Γρηγορίου, Εκτελεστικό Μέλος

7. Απόστολος Παπαδόπουλος, του Κωνσταντίνου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

8. Απόστολος Ταμβακάκης, του Σταύρου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

9. Φαίδων Ταμβακάκης, του Δημητρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Σημειώνεται επίσης ότι εγκρίθηκε η επικύρωση της εκλογής του κ. Απόστολου Γεωργαντζή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας σε αντικατάσταση του κ. Παντελή Τζωρτζάκη και η εκλογή του κ. Παντελή Τζωρτζάκη στο διοικητικό συμβούλιο και στην Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου της εταιρίας σε αντικατάσταση του παραιτηθέντα κ. Μιχαήλ Πάππαρη.

Πέραν τον παραπάνω, η Γ.Σ. ενέκρινε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με ακύρωση 40.912 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία, καθώς και την κεφαλαιοποίηση αποθεματικού υπέρ το άρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 3,36 ευρώ ανά μετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα