PSA: Μείωση εκατοντάδων θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της Vauxhall

Ο όμιλος PSA που εξαγόρασε τα μπραντς της Vauxhall και της Opel προχωρά σε μείωση κατά 22% του εργατικού δυναμικού στο εργοστάσιο Ellesmere Port, λόγω των χαμηλών πωλήσεων, αλλά και της αβεβαιότητας λόγω Brexit.

Παράλληλα, παγώνει τις αποφάσεις για επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι να ξεκαθαριστούν οι όροι του Brexit.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να καταργήσει 400 θέσεις

εργασίας.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο χρειάζεται να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του ώστε να μπορεί να σταθεί απέναντι στα εργοστάσια της εταιρείας στη Γαλλία, ανέφερε εκπρόσωπος της PSA. Η αβεβαιότητα για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις Βρετανίας – ΕΕ μετά το Brexit έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη λήψη αυτής της απόφασης.

Η PSA απέκτησε τις μπράντες Vauxhall και Opel, στο πλαίσιο της εξαγοράς των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της αμερικανικής General Motors τον Αύγουστο. Η γαλλική εταιρεία που είχε δώσει εγγυήσεις στη γαλλική, τη γερμανική και τη βρετανική κυβέρνηση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και της λειτουργίας των εργοστασίων, σχεδιάζει να δώσει με λεπτομέρειες το σχέδιό της τον Νοέμβριο.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο Ellesmere Port που βρίσκεται κοντά στο Λίβερπουλ κατασκευάζει τα σεντάν μοντέλα Astra, η ζήτηση γαι τα οποία έχει μειωθεί. Αυτή τη στιγμή απασχολεί 1.800 άτομα. Η περικοπή των 400 θέσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους και θα γίνει μέσω προγράμματος εθελούσιας εξόδου, καθώς οι βάρδιες στην αλυσίδα παραγωγής θα μειωθούν από δυο σε μια., ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η απόφαση αντανακλά και τη μείωση του μεριδίου αγοράς της Vauxhall στην Ευρώπη. Τον Σεπτέμβριο ήταν στο 7,3% στη βρετανική αγορά έναντι 8,9% τον Σεπτέμβριο του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα