Eurobank: Με ολοκληρωμένη στρατηγική, απέναντι στην κρίση

Ταυτόχρονα με την επιχειρηματική της δράση, η Eurobank πολλαπλασιάζει και τις κοινωνικές της ενέργειες. Έμπρακτη είναι η αφοσίωση του Ομίλου στις αξίες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με πλέγμα ενεργειών και δράσεων ιδιαίτερα σημαντικών, ειδικά σήμερα, υπό το βάρος της πολυετούς κρίσης που βίωσε η ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό ταυτόχρονα με την επιχειρηματική, ο Όμιλος Eurobank

αναπτύσσει και πλούσια κοινωνική δράση. Δίνει δε, ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των παιδιών και των νέων ανθρώπων, με δράσεις όπως το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που επιβραβεύει την αριστεία με συνέπεια, επί σειρά ετών, και την αδιάλειπτη υποστήριξη του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» που αφορά στην κάλυψη βασικών αναγκών σίτισης παιδιών σχολικής ηλικίας και των οικογενειών τους.

Παράλληλα, με την πολύχρονη υποστήριξή του στον αθλητισμό, ο Όμιλος προσπαθεί να προάγει την ευγενή άμιλλα αναδεικνύοντας τη διαχρονική αξία του «ευ αγωνίζεσθαι» και τον ισχυρό συμβολισμό του στους νέους. Γι’ αυτό και στηρίζει με συνέπεια επί 17 χρόνια ως χορηγός όλες τις Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ και συγκεκριμένους αθλητές όπως ο αργυρός Ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης.

Πέραν αυτών, η Eurobank σταθερά και ουσιαστικά επενδύει στην ανάπτυξη δράσεων για την εφαρμογή περιβαλλοντικής πολιτικής τόσο σε λειτουργικό επίπεδο όσο και μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης των εργαζομένων της.

Στο κρίσιμο ωστόσο σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία και κοινωνία, η θωράκιση υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης και η δημιουργία νέων είναι το μεγάλο ζητούμενο και το ουσιαστικό αντίδοτο στις συνέπειες της κρίσης. Έτσι, η στήριξη των επιχειρήσεων στην αναζήτηση νέων πεδίων ανάπτυξης και κερδοφορίας είναι προτεραιότητα όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για την ελληνική κοινωνία.

Μετά από 27 χρόνια ισχυρής παρουσίας και ανάπτυξης η Eurobank στηρίζει δυναμικά την υγιή εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, ενδυναμώνοντας τη μακρά της παράδοση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την ανάδειξη της καινοτομίας. Η δωρεάν παροχή πρόσβασης, για κάθε ενδιαφερόμενο, της πιο ολοκληρωμένης ελληνικής ηλεκτρονικής πύλης διεθνούς εμπορίου Exportgate που συνεχώς αναβαθμίζεται και η πρόσβαση χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων, σε μια τεράστια δεξαμενή πληροφοριών, κομβικής σημασίας για τη δραστηριοποίηση τους στο εξωτερικό είναι μια μεγάλη συνεισφορά της Eurobank στο ελληνικό επιχειρείν.

Στο πλαίσιο αυτό, τα πολλαπλά οφέλη που φέρνουν σε χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις πρωτοβουλίες όπως η ηλεκτρονική πύλη Exportgate, που δημιούργησε η Eurobank σε συνεργασία με το ΣΕΒ και τους μεγάλους εξαγωγικούς φορείς της χώρας, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Το Exportgate έχει εξελιχθεί από το 2013 σε μια από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές πύλες διεθνούς εμπορίου. Συμμετέχουν περισσότερες από 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις από όλους τους δυναμικούς εξαγωγικούς κλάδους της χώρας και έχουν πρόσβαση, χωρίς κόστος σε μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με τεράστια γκάμα πληροφοριών. Στην πλατφόρμα υπάρχουν βάσεις δεδομένων με στοιχεία για 200.000 εισαγωγείς από 32 χώρες, 1 εκατομμύριο προσκλήσεις ενδιαφέροντος που δημοσιεύονται ετησίως από πλήθος χωρών ενώ η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη διεθνούς εμπορίου δίνει πρόσβαση σε εμπορικές πληροφορίες για πάνω από 180 χώρες:

1. Τάσεις αγοράς και συμπεριφορά καταναλωτή ανά χώρα
2. Χρήσιμα εργαλεία για τον όγκο και την αξία εισαγωγών – εξαγωγών ανά προϊόν από και προς της χώρα ενδιαφέροντος
3. Ολοκληρωμένη πληροφόρηση για μακροοικονομικά θέματα και πλήθος στατιστικών στοιχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα