Goldman Sachs και HSBC υποστηρίζουν την καμπάνια του Κάμερον για παραμονή στην ΕΕ

Η λίστα των CEOs που υποστηρίζουν την προσπάθεια του Cameron για παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ συμπεριλαμβάνει στελέχη από την ΗSBC μέχρι και την Goldman Sachs.

Οι Richard Gnodde και Michael Sherwood, co-CEOs τoυ διεθνούς τομέα της Goldman Sachs στο Λονδίνο, αλλά και οι Stuart Gulliver (ΗSBC) και Bill Winters (Standard Chartered)

υπέγραψαν γράμμα προς την εφημερίδα Times, όπου υπογράμμισαν πως η παραμονή στην ΕΕ είναι η καλύτερη επιλογή για την Βρετανική οικονομία. Οι Barclays και Lloyds δεν είχαν εκρποσώπους.

Οι τραπεζίτες φάνηκαν πολύ πιο πρόθυμοι να υποστηρίξουν τον Cameron από εκπροσώπους άλλων βιομηχανιών. Μόνο 36 εκ των 100 μεγαλύτερων εταιρειών της Βρετανίας υποστηρίζουν και επισήμως την θέση αυτή. Οι αλυσίδες σουπερμάρκετ Sainsbury's και Tesco δεν συμπεριλαμβάνονται.

Η δημοσίευση της ανακοίνωσης προηγείται του δημοψηφίσματος για το Brexit κατά 4 μήνες, με τον Cameron να προετοιμάζεται να ενισχύσει την θέση του μέσω καμπάνιας.

Η ισοτιμία της στερλίνας συνεχίζει να πέφτει σε σχέση με τα λοιπά νομίσματα ανεπτυγμένων οικονομιών μετά από την ανακοίνωση του δημάρχου του Λονδίνου Boris Johnson να υποστηρίξει το Brexit.

Στο γράμμα τους, τα στελέχη αναφέρουν πως οι επιχειρήσεις χρειάζονται ελεύθερη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά των 500 εκατομμυρίων πολιτών έτσι ώστε να αναπτυχθούν, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Οι υπογράφοντες, συμπεριλαμβανόμενων και αφεντικών από τις Marks and Spencer Group, Vodafone Group και Ηeathrow Airport, απασχολούν 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενους και αντιπροσωπεύουν 200 εταιρείες, σύμφωνα με τους Times.

Την ίδια στιγμή, το αντιπολιτευτικό κόμμα των Εργατικών θα προωθήσει την δική του ατζέντα για παραμονή εντός της ΕΕ, με τον πρώην υπουργό Alan Johnson να αναφέρει σε ομιλία του πως ένα Brexit θα απειλήσει τις θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες.

Το πιο πρόσφατο γκάλοπ από την ICM δείχνει το 42% των απαντήσεων να θέλουν παραμονή στην ΕΕ, 40% να θέλουν Brexit και 17% να είναι ακόμη αναποφάσιστοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα