Eurobank Equities: Τιμή 12,40 για ΟΤΕ εν όψει 9μηνου

Τιμή – στόχο 12,90 ευρώ και σύσταση αγοράς δίνει για τον ΟΤΕ η Eurobank Equities εν όψει των αποτελεσμάτων του 9μηνου, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 9 Νοεμβρίου.

Η χρηματιστηριακή αναμένει ένα ισχυρό τρίμηνο στην Ελλάδα που υποστηρίζεται απο ένα δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στην κινητή τηλεφωνία (με βοήθεια απο τα έσοδα στο roaming) και απο μια άνοδο στην σταθερή τηλεφωνία (VDSL).

O OTE,

όπως σημειώνει η ανάλυση ολοκλήρωσε το δίκτυο οπτικών ινών προσφέροντας vdsl υπηρεσίες σε 2,5 εκατ. νοικοκυριά, ενω οι επενδυτικές δαπάνες υπολογίζονται σε 745 εκατ. ευρώ για το 2017. Σύμφωνα με την Εurobank αυτό δίνει ελεύθερες ταμειακές ροές, ύψους 228 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα από όσα έδινε η διοίκηση (250 εκατ. ευρώ). Οι επενδυτικές δαπάνες (Capex) υπολογίζονται σε 650 εκατ. ευρώ για το 2018.

Για την Εurobank, η μετοχή του ΟΤΕ διαπραγματεύεται με discount πάνω απο 30% σε επίπεδο εμπορικής αξίας προς καθαρά κέρδη προ χρηματοοικονομικών EV/ Ebidta. Παρά την περικοπή στο Ebidta λόγω Ρουμανίας ο τίτλος διαπραγματεύεται 5,2 φορές τον δείκτη EV/Εbidta δηλαδή βρίσκεται ακόμη σε discount 15% έναντι των ανταγωνιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα