Ενισχύεται ο ΙΒΕΧ ενόψει εκλογών στην Καταλονία

Με μικρή πτώση άνοιξαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές με τους αναλυτές να στρέφουν το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και ενώ το πετρέλαιο οδεύει προς υψηλά δύο ετών λόγω φόβων για προβλήματα στην προμήθεια μαύρου χρυσού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 λίγο νωρίτερα σημείωνε πτώση 0,07%. Μεικτά πρόσημα επικρατούν στους περισσοτέρους κλάδους και στους μεγαλύτερους δείκτες.
Ο FTSE100 -0,14%, o DAX στο +0,17%, o CAC με άνοδο 0,15% , o FTSE MIB στο +0,55%, ενώ o IBEX

σημειώνει άνοδο κοντά στο 1,5%.

Ο τομέας τροφίμων και ποτών καθώς και τα αγαθά των νοικοκυριών σημειώνουν απώλειες με πτώση 0,6%.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Bankia ανακοίνωσε 10% πτώση στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου, λόγω πιέσεων στα έσοδα από δάνεια που οφείλονται στα χαμηλά επιτόκια. Οι ισπανικές τράπεζες που ανακοίνωσαν τα τελευταία τους αποτελέσματα επισκιάστηκαν από τις πολιτικές εξελίξεις, αφού η Καταλονία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της την Παρασκευή και η Μαδρίτη επέβαλε τον έλεγχο στην περιοχή και τη διεξαγωγή εκλογών. Ωστόσο, η μετοχή της Bankia δεν επηρεάστηκε και σήμερα ενισχύεται κατά 2%.

Η Glencore αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα EBIT μεταξύ $2,6 δισ. και $2,8 δισ. λόγω της συνεχιζόμενης ανάκαμψης μετά την κατάρρευση των τιμών των εμπορευμάτων ως το 2016. Η μετοχή της σημείωνε πτώση 0,6% νωρίτερα.

Στην αγορά εμπορευμάτων το μπρεντ παραμένει σταθερά πάνω από τα 60 δολ/βαρέλι λόγω προσδοκιών για επέκταση της μείωσης στην παραγωγή πετρελαίου και μετά τον Μάρτιο του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα