Akzo Nobel: Σενάρια συγχώνευσης με την Axalta

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την αμερικανική Axalta Coating Systems φέρεται να εξετάζει η Akzo Nobel. Εάν η συμφωνία επαληθευτεί, η ολλανδική εταιρεία χρωμάτων θα έχει τα φόντα να δημιουργήσει έναν διατλαντικό κολοσσό εξειδικευμένο στον εν λόγω τομέα.

Σύμφωνα

με ανακοίνωσή της, αυτή τη στιγμή είναι σε εποικοδομητικές συζητήσεις για μια ισότιμη συγχώνευση με την Axalta, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων για αυτοκίνητα στον κόσμο.

Μια συμφωνία με την Axalta θα είναι ανεξάρτητη από τον προγραμματισμένο διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της ολλανδικής εταιρείας σε ό,τι αφορά τα χημικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθαρών εσόδων προς τους μετόχους που σχεδιάζεται για τον Απρίλιο του 2018 και, σύμφωνα με την Akzo, δεν επηρεάζεται από τις συζητήσεις για τη συγχώνευση. Οι δύο εταιρείες έχουν αγοραία αξία περί τα 30 δισ. δολ.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Axalta, είναι η Berkshire Hathaway του Ουόρεν Μπάφετ και αποτιμάται στα 8,1 δισ. δολ.

Η ολλανδική Akzo, CEO της οποίας είναι ο Τιερί Βανλάνκερ, έχει αγοραία αξία 20 δισ. δολ., με τη μετοχή της να έχει σημειώσει άνοδο 30% από τις αρχές της χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα