Akzo: Η τελευταία απόρριψη της PPG τη στέλνει στα δικαστήρια

Η Elliott Advisors αποφάσισε να στείλει την ολλανδική Akzo Nobel και συγκεκριμένα τον πρόεδρό της στα δικαστήρια, ζητώντας παράλληλα την απομάκρυνσή του. Αιτία η άρνηση του τελευταίου να ξεκινήσει συνομιλίες με την PPG Industries σχετικά με την τρίτη κατά σειρά πρότασή της να εξαγοράσει την ολλανδική εταιρεία χρωμάτων.

Το hedge fund

Elliott που είναι μέτοχος της Akzo Nobel και έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, ζήτησε από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ολλανδίας να ανοίξει νομικά τον δρόμο για την απόλυση του προέδρου Antony Burgmans, ο οποίος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προχώρησε σε «κατάφωρη παραβίαση» των καθηκόντων του απέναντι στους επενδυτές με την απόρριψη της προσφοράς ύψους 29,5 δισ. δολαρίων.

Σε απάντηση, η Akzo προσέφερε τη στήριξή της στο πρόσωπο του Burgmans αναφέροντας πως έχει διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην αποτίμηση και τελικά την απόρριψη της τελευταίας πρότασης της PPG. Παράλληλα, αναφέρεται πως δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το όφελος της Akzo ή των μετόχων της από την απομάκρυνση του προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι η PPG έχει απειλήσει ότι θα καταθέσει την προσφορά εξαγοράς απευθείας στους μετόχους, παρακάμπτοντας το ΔΣ της Akzo Nobel.

Από την πλευρά της η ολλανδική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θέλει να ακολουθήσει μια στρατηγική διάσπασης της εταιρείας στα δύο και να επικεντρωθεί στον τομέα χημικών και χρωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα