Οριακή άνοδος στην Ευρώπη – Ενισχύεται το πετρέλαιο

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ενώ άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου λόγω της μείωσης των ανησυχιών για τα πλεονάζοντα αποθέματα μαύρου χρυσού και της αισιοδοξίας για παράταση της συμφωνίας μείωσης παραγωγής και το 2018. Οι επενδυτές, στο μεταξύ, αναζητούν έναν νέο καταλύτη που θα δώσει τον τόνο στις αγορές, μετά τις γαλλικές εκλογές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,25% με σχεδόν όλους τους

τομείς σε θετικό πρόσημο.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DΑΧ ενισχύεται κατά 0,26%, ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη 0,45% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,36%.

Στην περιφέρεια τώρα, ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,24%, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,80%.

Τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η μετοχή της ιταλικής Eni σημείωνε άνοδο περί το 1%.

Στα εταιρικά νέα, η Commerzbank ανακοίνωσε 28% αύξηση στα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, ενώ ανέφερε ότι στοχεύει στη διατήρηση της βάσης δαπανών σε σταθερό επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η μετοχή κατέγραψε άνοδο 1%.

Η Adecco ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη α' τριμήνου πάνω από το 1/5, λαμβάνοντας ώθηση από τις μεγάλες αγορές στη Νότια Ευρώπη. Η μετοχή σημείωσε άνοδο πάνω από 0,6% υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Micro Focus βρέθηκε στη βάση του πανευρωπαϊκού δείκτη μετά τις πληροφορίες ότι η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας δηλώνει απογοητευμένη από τα μειούμενα έσοδα της Hewlett Packard Enterprise την οποία εξαγοράζει. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 12% μετά το άνοιγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα