Μεικτή εικόνα στην Ασία με focus σε Νότια Κορέα και Αυστραλία

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα οι ασιατικές αγορές μετά τη χθεσινή ώθηση που έλαβαν από τη νίκη Μακρόν με τους επενδυτές σήμερα να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις προεδρικές εκλογές στη Νότια Κορέα, αλλά και τη δημοσιοποίηση του ομοσπονδιακού προυπολογισμού της Αυστραλίας.

Οι αγορές στη Νότια Κορέα παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω των εκλογών που θα αναδείξουν νέο πρόεδρο για τη χώρα μετά την καθαίρεση της πρώην προέδρου Park Geun-hye λόγω μεγάλου σκανδάλου δωροδοκίας.

Επικρατέστερος είναι ο Moon Jae-in του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Κορέας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Moon έχει εξασφαλίσει ποσοστό 38% των ψηφοφόρων, μεταξύ των 13 συνολικά υποψηφίων, σύμφωνα με το Reuters.

«Το αποτέλεσμα των κορεατικών εκλογών έχει τιμολογηθεί σε μεγάλο βαθμό στην αγορά. Ήδη ο χρηματιστηριακός δείκτης της Νότιας Κορέας έχει αυξηθεί κατά 4% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα. Αποτελεί έναν από τους δείκτες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία», σχολίασε ο Binay Chandgothia της Principal Global Investors.
Χθες, ο χρηματιστηριακός δείκτης της Νότιας Κορέας σημείωσε άλμα 2,3%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 0,26% ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις κινείται οριακά ανοδικά γύρω από τις στις 3.080 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,69%. Ο ASX 200 στην Αυστραλία υποχωρεί κατά 0,53%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία χάνει 0,15%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι ιαπωνικοί μισθοί μειώθηκαν το Μάρτιο σε σχέση με το περασμένο έτος, για πρώτη φορά σε 10 μήνες, καθώς οι μισθοί των εργαζόμενων με πλήρες ωράριο, οι υπερωρίες και τα μπόνους σημείωσαν πτώση.

Οι συνολικοί μισθοί μειώθηκαν 0,4% σε ετήσια βάση έναντι της αύξησης 0,4% τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για την πρώτη ετήσια πτώση από το Μάιο του 2016. Ο βασικός μισθός μειώθηκε 0,1% σε σχέση με την άνοδο 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

Εάν προσαρμοστούν με τον πληθωρισμό, οι συνολικοί πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν 0,8% έναντι του προηγουμένου έτους.

Σήμερα το ευρώ κινείται χαμηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα του 1,1023 έναντι του δολαρίου, στο 1,0929 δολ.

Το δολάριο Αυστραλίας συνεχίζει την πτώση του έναντι του αμερικανικού στο 0,7358 δολ.

Το κορεατικό γουόν μετά από τρεις μέρες απωλειών έναντι του δολαρίου κινείται σήμερα στο 1,133,75.

Στο μέτωπο του πετρελαίου, οι τιμές αρχικά σημείωσαν άνοδο λόγω των ανανεωμένων προσδοκιών για παράταση της συμφωνίας χωρών – μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής και το 2018, ωστόσο στη συνέχεια η αυξητική τάση ατόνησε. Το αμερικανικό αργό κινήθηκε κατά 0,02% υψηλότερα στα 46,44 δολ το βαρέλι ενώ το μπρεντ σημείωσε άνοδο 0,02% επίσης στα 49,35 δολ. το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα