Τζωρτζίνα Λιώση για το Μάτι: «Δεν έχω καταφέρει να το διαχειριστώ, κάηκε το σπίτι μας»

Η Τζωρτζίνα Λιώση παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Καλοκαίρι yes» και στη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Μαύρου και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη φωτιά στο Μάτι. Φέτος, συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από εκείνο το δραματικό καλοκαίρι, που στέρησε τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους.

Η γνωστή ηθοποιός έχει προσωπική εμπειρία, μιας και το πατρικό σπίτι της στο Μάτι κάηκε, γεγονός που βύθισε την οικογένειά της στη θλίψη.

Η ίδια εξομολογήθηκε πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να το διαχειριστεί, ωστόσο δεν σταμάτησε ποτέ να επισκέπτεται το μέρος όπου βρισκόταν το σπίτι της.

Η Τζωρτζίνα Λιώση για τη φωτιά στο Μάτι που σκόρπισε τον θάνατο

«Δεν ξέρω τι να πω με αυτό. Νομίζω ότι είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα σήμερα, ξυπνάνε τραύματα, ξυπνάνε δυσκολίες. Ήμουν από τα παιδιά που λάτρευα το καλοκαίρι και πλέον όσο ζεσταίνει ο καιρός, τρέμω για το τι θα συμβεί πάλι.

Για μένα, και λόγω της προσωπικής εμπειρίας με τη φωτιά στο Μάτι, είναι ένα τεράστιο τραύμα που κάθε φορά και κάθε φορά, κάθε καλοκαίρι και με κάθε σπίθα, αναζωπυρώνεται και μέσα μας. Και νομίζω σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ζήσει κάτι παρόμοιο.

Δεν έχω καταφέρει 100% να το διαχειριστώ σε προσωπικό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Δυσκολεύομαι αρκετά, έχω κατοικίδια που ήταν εκεί εκείνη τη μέρα και όταν βλέπω τις γάτες μου να έχουν δύσπνοια, να παθαίνουν πανικό επειδή μυρίζουν στην ατμόσφαιρα φωτιά, αντιλαμβάνομαι ότι το τραύμα δεν είναι πολυτέλεια του ανθρώπινου ψυχισμού, είναι κάτι το οποίο όλη η φύση ζει.

Δεν σταμάτησα να πηγαίνω εκεί όπου ήταν το σπίτι μας στο Μάτι από την πρώτη μέρα. Και πότιζα και φύτευα, εκεί ήταν το σπίτι μου, εκεί μεγάλωσα. Μου ήταν ανυπόφορο να μην ξαναπατήσω το πόδι μου εκεί. Με αυτό το μέρος συνδέομαι κυτταρικά, είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου», ανέφερε η Τζωρτζίνα Λιώση.

Διαβάστε ακόμα:

 Συγκινεί η Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Τι γιορτή να κάνω σε έναν τόπο που κλαίει πάνω από τις στάχτες του»

 Τατιάνα Στεφανίδου: Στην Κέρκυρα η παρουσιάστρια – Η συγκλονιστική φωτογραφία με τη φωτιά

 Δημήτρης Φιντιρίκος: Η πρώτη αντίδραση μετά τα «καρφιά» της Δαλάκα

Keywords
Τυχαία Θέματα