Η Μαργαρίτα Αθανασίου μας μιλά για την καινούργια ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης και μάθησης, Brainy!

H ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης και μάθησης, με το όνομα Brainy απευθύνεται τόσο στους μαθητές, όσο και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Με αρκετά λίγα χρήματα, ο κάθε μαθητής μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλη τη γνώση που χρειάζεται, εξατομικευμένη, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Για να μάθουμε τα πάντα για την Brainy, μιλήσαμε με την κυρία Μαργαρίτα Αθανασίου-Ρουβά, η οποία είναι συνιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλός της. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξή της που ακολουθεί.
Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας

brainy;

Στον σημερινό κόσμο που κινείται και αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, θελήσαμε, με όχημα την τεχνολογία του 21ου αιώνα, να προσφέρουμε στα παιδιά μας λύσεις που τους απελευθερώνουν χρόνο, τους αυξάνουν εκθετικά την δυνατότητα αφομοίωσης και τα καθιστούν ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο, καταργώντας τα σύνορα στην εκπαίδευση και την πρόοδο.

Υπήρχε κάποια σχετική πλατφόρμα στο εξωτερικό που σας ενέπνευσε;

Η πλατφόρμα brainy βασίζεται σε πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στην Αμερική και στην Ευρώπη και οι οποίες στηρίζονται, στην χωρίς σύνορα και γεωγραφικούς περιορισμούς πρόσβαση στην γνώση και στην εκπαίδευση.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες φοιτητές που συμμετέχουν στα προγράμματα MOOCs έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη,επιτυχούς ολοκλήρωσης τους.

Η brainy συνεργάζεται με μια μεγάλη ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών. Πόσο εύκολο ήταν να δημιουργηθεί αυτή η εκπαιδευτική ομάδα που στηρίζει την πλατφόρμα;

Όπως σε κάθε επιστημονικό τομέα, στην Ελλάδα υπάρχουν εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί. Σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας εξασφαλίσει την προαπαιτούμενη ακαδημαική αρτιότητα, ο στόχος για εμάς, ήταν να συνεργαστούμε με ανθρώπους που μοιράζονταν το ίδιο όραμα και ήταν πρόθυμοι να δημιουργήσουν κείμενα, έχοντας στο μυαλό τους εικόνα και κίνηση και όχι έναν πίνακα.

Μπορεί η brainy ουσιαστικά να αντικαταστήσει την ανάγκη φροντιστηρίου για πολλούς μαθητές γυμνασίου-λυκείου;

Κατ’αρχήν η πλατφόρμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου. Περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της ύλης των σχετικών μαθημάτων και παρέχει σε κάθε μαθητή τόσο την θεωρία, τις ασκήσεις του βιβλίου με απόλυτη επεξήγηση, συμπληρωματικές αντιπροσωπευτικές ασκήσεις, tests πολλαπλών επιλογών και καθημερινή online βοήθεια, από την ομάδα των καθηγητών μας, εφ’όσον αυτή χρειαστεί.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το εκπαιδευτικό «κενό» στα σχολεία που καθιστά απαραίτητη τη φροντηστηριακή υποστήριξη;

Τα τρωτά σημεία του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος είναι ευρέως γνωστά σε όλους τους γονείς και τα αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά.

Ποιο είναι ένα μέσο κόστος για online ιδιαίτερα μαθήματα;

Το κόστος των online ιδιαίτερων μαθημάτων δεν είναι προκαθορισμένο. Στην πλατφόρμα θα παρέχεται η δυνατότητα επιλογής σε κάθε γονέα να επιλέξει, μεταξύ άλλων κριτηρίων, από ένα εύρος τιμών, για κάθε ώρα μαθήματος.

Ποια είναι η ανταπόκριση που έχετε μέχρι στιγμής από γονείς και μαθητές;

Η πλατφόρμα λειτουργεί μόλις ένα μήνα με πολύ μεγάλη ανταπόκριση από γονείς και παιδιά, που ανανεώνουν την συνδρομή τους πέραν του 1ου μήνα που παρέχεται Δωρεάν.

Μπορεί ο καθένας μας να μπει στο online forum για μαθητές και γονείς;

Βεβαίως το brainy World είναι ελεύθερα προσβάσιμο, για όλους τους χρήστες που συνδέονται στο brainy.gr

Μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών που έχουν ενταχθεί στο brainy είναι από Αθήνα ή από επαρχία;

Το μεγαλύτερο ποσοστό μέχρι στιγμής προέρχεται από την Αττική με δεδομένη την αρχική μας στόχευση στην Αθήνα. Το επόμενο άμεσο βήμα μας, είναι η προβολή και η ενημέρωση για την πλατφόρμα, στην υπόλοιπη Ελλάδα με roadshows και παρουσιάσεις στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας.

Μάθετε τα πάντα, κλικάροντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα