Αποτοξίνωση τώρα: Τι τροφές να επιλέξω;

Τo καλοκαίρι τυπικά μας έχει αφήσει και όλοι σχεδόν προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στην καθημερινότητα στο πρόγραμμα μας. Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις διακοπές μας, χαλαρώσαμε και αφεθήκαμε. Αυτό βέβαια, είχε σαν αποτέλεσμα να μας αφήσει και 2-3 κιλάκια. Αν, λοιπόν, θέλεις να αρχίσεις να κάνεις μια ‘αποτοξίνωση’ στον οργανισμό σου, παρακάτω σου έχουμε τις τροφές που πρέπει να εντάξεις στο διαιτολόγιο σου.

Μπρόκολο

Είναι

γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες που αποτοξινώσουν τον οργανισμό σας και βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ακόμα, αποβάλλει τις βλαβερές τοξίνες και θα πάρετε πολλά από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Φρέσκα φρούτα

Δεν υπάρχει καλύτερη τροφή όταν κάνετε αποτοξίνωση από τα φρέσκα φρούτα εποχής. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Μία καλή επιλογή είναι τα μήλα που περιέχουν φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που χρησιμοποιούνται στην διαδικασία την αποτοξίνωσης.

Σπαράγγια

Βάλτε τα σπαράγγια στην διατροφή σας και θα δείτε τεράστια αλλαγή. Βοηθάνε στην αποτοξίνωση του σώματος ενώ παράλληλα προστατεύουν από τον καρκίνο και συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας της καρδιάς.

Αβοκάντο

Είναι στην κατηγορία των ‘’superfoods’’. Όχι άδικα, αφού είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, μειώνει την χοληστερόλη και αποβάλλει τις τοξίνες. Μπορείτε να το καταναλώνετε με την σαλάτα σας.

Παντζάρια

Όταν κάνετε αποτοξίνωση είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε παντζάρια διότι αποβάλλουν τις τοξίνες από το σώμα και βοηθούν στην λειτουργία του εγκεφάλου και στην εύκολη απώλεια βάρους.

Λεμόνια

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το ήπαρ. Αρχίστε να πίνετε κάθε πρωί χλιαρό νερό με λεμόνι και θα νιώσετε πιο υγιείς και με περισσότερη ενέργεια.

Όσπρια

Τα όσπρια αποτελούν φυσικές πηγές πρωτεΐνης, σιδήρου, αλλά και αντιοξειδωτικών ουσιών που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Καλές επιλογές είναι οι φακές, τα φασόλια, ο αρακάς και τα ρεβίθια.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα: 5 λόγοι για να ξεκινάς την ημέρα σου με νερό και λεμόνι!

Keywords
Τυχαία Θέματα