Instagram vs. Πραγματικότητας: Πώς οι άνθρωποι ψεύδονται για τις ζωές τους μέσω των φωτογραφιών τους

Δείτε ένα βίντεο που μέσα σε 3 λεπτά αποκαλύπτει την πραγματικότητα πίσω από πολλές φωτογραφίες που φαίνονται τέλειες στο Instagram. Δημιουργός του είναι το Ditch the Label, ένας οργανισμός κατά του bullying στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μεξικό.

Το βίντεο τονίζει πώς οι «τέλειες» ζωές που εμφανίζονται στις φωτογραφίες των social media είναι συχνά παραποιημένες και εντελώς

διαφορετικές από την πραγματικότητα του κάθε ατόμου.

Οι χρήστες μπορούν να φαίνονται ότι είναι πλούσιοι, ότι ζουν «τέλειες» ζωές, αλλά στην πραγματικότητα, είναι κοινοί άνθρωποι όπως όλοι οι άλλοι.

Το βίντεο παρουσιάζει σκηνές ανθρώπων που δαπανούν πολύ χρόνο και καταβάλλουν αρκετή προσπάθεια για να καταγράψουν μια προφανώς «φυσική» εικόνα. Όμως οι λήψεις είναι «φτιαχτές» και δεν αποτελούν ακριβή αναπαράσταση του τι συμβαίνει.

Δυστυχώς, το να μοιράζεται κανείς φωτογραφίες που ωραιοποιούν την αλήθεια σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν like και followers, μπορεί πραγματικά να είναι επιζήμιο για τους θεατές, οι οποίοι αισθάνονται ανεπαρκείς.

Το Ditch the Label μόλις δημοσίευσε μια νέα μελέτη που διαπίστωσε ότι το 42% των περισσότερων από 10.000 νέων ερωτηθέντων, είχαν υποστεί cyber-bullying στο Instagram. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μια προηγούμενη μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος, διαπίστωσε ότι το Instagram ήταν ο χειρότερος παραβάτης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά στην τροφοδότηση του άγχους, της κατάθλιψης, των προβλημάτων εικόνας του σώματος και πολλών άλλων.

Πηγή:.klik.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα