Brazilian beauty: Τα μυστικά ομορφιάς από τα βάθη του Αμαζονίου για εξωτική λάμψη

Η Βραζιλία είναι γνωστή για την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και τα μυστικά ομορφιάς που ενσωματώνουν ένα μείγμα ιθαγενών, αφρικανικών και ευρωπαϊκών επιρροών.

Η τεράστια βιοποικιλότητα της χώρας έχει συμβάλει στη χρήση πολλών φυσικών συστατικών στις θεραπείες ομορφιάς γι’αυτό και οι Bραζιλιάνες έχουν σούπερ απαλή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Έκανα έρευνα και συγκέντρωσα τις πιο δημοφιλείς πρακτικές ομορφιάς στη Βραζιλία. Μάλιστα πολλές από αυτές τις θεραπείες είναι ευρέως διαδεδομένες και στην Ελλάδα, όπως

η βραζιλιάνικη αποτρίχωση αλλά και κερατίνη που πολλά ινστιτούτα ομορφιάς τις εφαρμόζουν με πιστό κοινό!

Βρήκα φυσικά και αντίστοιχα προϊόντα που περιέχουν αυτά τα ευεργετικά συστατικά για το πιο βελούδινο δέρμα ever! Για εσάς δουλεύω!

#Περιποίηση δέρματος με συστατικά του Αμαζονίου:

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου φιλοξενεί πολλά φυτά με ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Συστατικά όπως το αντιοξειδωτικό açaí, το θρεπτικό βούτυρο cupuaçu, το buriti, το babassu, χρησιμοποιούνται συχνά σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως κρέμες, λοσιόν και συμπληρώματα για τις ενυδατικές, αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές τους ιδιότητες.

Οι περισσότερες δε βραζιλιάνικες κρέμες περιέχουν ένα μυστικό συστατικό: το guaranà, ένα φυτό που προέρχεται από τον Αμαζόνιο, του οποίου ο καρπός περιέχει μία από τις πιο πανίσχυρες μορφές καφεΐνης του πλανήτη.

Sol De Janeiro – Brazilian Bum Bum Cream

Βραζιλιάνικη αποτρίχωση:

Η βραζιλιάνικη αποτρίχωση προέρχεται από τη Βραζιλία και έχει κερδίσει δημοτικότητα παγκοσμίως. Περιλαμβάνει την αφαίρεση των ηβικών τριχών χρησιμοποιώντας ζεστό κερί. Οι Βραζιλιάνες συχνά δίνουν προτεραιότητα στο μπικίνι και το θεωρούν απαραίτητο μέρος της ρουτίνας ομορφιάς τους.

Scrubs καφέ:

Τα scrubs καφέ χρησιμοποιούνται ευρέως στη Βραζιλία για την απολέπιση του δέρματος. Τα κατακάθια καφέ αναμεμειγμένα με άλλα φυσικά συστατικά όπως ζάχαρη, λάδι καρύδας ή μέλι δημιουργούν ένα αποτελεσματικό scrub που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αφήνει το δέρμα λείο και αναζωογονημένο.

Frank Body – Original Coffee Body Scrub

Περιποίηση μαλλιών με φυσικά έλαια:

Οι Βραζιλιάνες χρησιμοποιούν συχνά φυσικά έλαια για να θρέψουν και να περιποιηθούν τα μαλλιά τους. Έλαια όπως το argan, η καρύδα και το μπουρίτι (το μη επεξεργασμένο έλαιο από καρπό μπουρίτι είναι ένα φυσικό προϊόν από τα τροπικά δάση του Αμαζονίου) είναι δημοφιλείς επιλογές για λάμψη και μείωση του φριζαρίσματος.

Αυτά τα έλαια χρησιμοποιούνται συνήθως ως θεραπείες και ενσωματώνονται σε μάσκες μαλλιών.

Lorvenn – Argan Exotic Oil Daily Care

#Θεραπείες κερατίνης:

Οι θεραπείες βραζιλιάνικης κερατίνης, κέρδισαν δημοτικότητα για την ικανότητά τους να λειαίνουν και να ισιώνουν τα φριζαρισμένα μαλλιά. Η θεραπεία χρησιμοποιεί κερατίνη, μια πρωτεΐνη που βοηθά στην ενδυνάμωση του στελέχους της τρίχας, στη μείωση του φριζαρίσματος και στην καλύτερη διαχείριση των μαλλιών.

Οι Βραζιλιάνες συχνά επιλέγουν αυτές τις θεραπείες για να επιτύχουν λεία και λαμπερά μαλλιά και φυσικά σε πολλά κομμωτήρια και στην Ελλάδα κάνουν τη “brazilian keratin treatment”.

#Μάσκες με άργιλο και λάσπη:

Στη Βραζιλία χρησιμοποιούν συχνά άργιλο και λάσπη με πλούσια μεταλλικά στοιχεία, τόσο σε μάσκες προσώπου όσο και θεραπείες σώματος. Για παράδειγμα, ο λευκός πηλός, γνωστός ως argila branca, χρησιμοποιείται για τις αποτοξινωτικές και καθαριστικές του ιδιότητες. Η λάσπη του Αμαζονίου, όπως ο πηλός Marajó, χρησιμοποιείται συχνά για την απολέπιση και την αναζωογόνηση του δέρματος.

KIKO MILANOBLACK CLAY MASK 

Με τις εκπληκτικές παραλίες της Βραζιλίας και μια κουλτούρα που φυσικά αγκαλιάζει και ενισχύει τη ζωή στην παραλία, υπάρχουν συγκεκριμένα τελετουργικά ομορφιάς που συνδέονται με την παραλία. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση λαδιού καρύδας ως φυσικό αντηλιακό και ενυδατικό, ξεβγάλματα με θαλασσινό νερό και απολέπιση σώματος με άμμο και φυσικά έλαια για απολέπιση.

MESSINIAN SPA – ΕΛΑΙΟ ΚΑΡΥΔΑΣ 

Αυτά τα τελετουργικά και οι πρακτικές ομορφιάς δείχνουν την ποικιλομορφία και τις μοναδικές παραδόσεις που συναντάμε στη Βραζιλία. Μια κουλτούρα που μοιάζει πολύ με την ελληνική νοοτροπία ακόμα και στις πρακτικές ομορφιάς.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Sheet mask: Γιατί είναι απαραίτητη η μάσκα προσώπου το καλοκαίρι 

Keywords
Τυχαία Θέματα