Συνταγή: Χούμους με πιπεριές Φλωρίνης που θυμίζει τυροκαυτερή

Το συγκεκριμένο χούμους, εκτός από νόστιμο και πρωτότυπο είναι και πολύ χορταστικό το προτείνει η food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου.

Θα χρειαστείτε

– 300 γρ ρεβύθια βρασμένα
– 8-10 πιπεριές Φλωρίνης
– ξύδι
– 2 σκ σκόρδο περασμένες από την πρέσα
– 2 κ.σ αποξηραμένο κρεμμύδι
– καπνιστή πάπρικα ή/και μπούκοβο
– ελαιόλαδο
– αλάτι (θαλασσινό)

προαιρετικά ώστε να θυμίζει πίτσα
– αποξηραμένο βασιλικό
– 2 κ.σ διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα
– 2 κ.σ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση

1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον.

2. Ετοιμάζουμε πρώτα τα ρεβύθια. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό στο οποίο βράζουν και τα μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμα, περίπου 30 λεπτά δηλαδή.

3. Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Τις πλένουμε, τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 σε αέρα για 30 λεπτά.

4. Στη συνέχεια, και ενώ είναι ακόμα ζεστές οι πιπεριές, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αυτό το κάνουμε για να “ιδρώσουν” και να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα

5. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι χρειάζεται ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

6. Διατηρούμε στο ψυγείο σε τάπερ.

Το μυστικό

Βράζουμε όλη τη συσκευασία με τα ρεβύθια και αυτά που περισσεύουν τα διατηρούμε στην κατάψυξη, χωρισμένα σε μερίδες ώστε να έχουμε ανά πάσα στιγμή μέσα στη βδομάδα έτοιμα όσπρια προς κατανάλωση.

The post Συνταγή: Χούμους με πιπεριές Φλωρίνης που θυμίζει τυροκαυτερή appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
πιτσα με χουμουςκαι πιπερια, χουμους με πιπεριες φλωρινης
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Omorfa Mystika