Πώς να προλάβετε τη φωτογήρανση

Ρυτίδες, πανάδες, κηλίδες, απώλεια λάμψης και απώλεια ελαστικότητας. Όλα αυτά προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα μας και η φωτογήρανση. Μάθετε ποιο είναι το καλύτερο μυστικό αντιγήρανσης του καλοκαιριού.

Η προστασία από τον ήλιο είναι ο καλύτερος τρόπος να σιγουρέψετε ότι το δέρμα σας δείχνει όσο πιο νεανικό γίνεται και θα προστατευτείτε από τη φωτογήρανση. Ο ήλιος είναι υπεύθυνος κατά τόσο μεγάλο ποσοστό για τα φανερά σημάδια γήρανσης που έχει δική του ειδική κατηγορία στη δερματολογία: τη φωτογήρανση.

Οι UV ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν γήρανση με δύο τρόπους:

-Διασπώντας το

κολλαγόνο και προκαλώντας ανωμαλία στην ελαστίνη, οδηγώντας σε λεπτότερο δέρμα και ρυτίδες

-Προκαλώντας ανομοιογενές δέρμα με δυσχρωμίες.

Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για να προλάβετε τη φωτογήρανση, όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη θάλασσα, αλλά κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Πώς να προλάβετε τη φωτογήρανση

Προλάβετε τη φωτογήρανση που προκαλείται από την έκθεση του δέρματος στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, υπεύθυνες για το 90% τουλάχιστον της δερματικής γήρανσης.

Η καθημερινή εφαρμογή ενός αντηλιακού με δείκτη προστασίας 30 μπορεί να προλάβει τα σημάδια γήρανσης, να βελτιώσει την υφή του δέρματος και να μειώσει τις ρυτίδες κατά 20% μέσα σε μόλις τρεις μήνες, σύμφωνα με σχετική έρευνα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή το αντηλιακό αφήνει το δέρμα να κάνει ένα «διάλειμμα» από τη συνεχή έκθεση στις ακτίνες UV και έτσι οι δικές του δυνατότητες αναδόμησης έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν.

Θεωρείται αυτονόητο ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να αποφεύγετε την απευθείας ηλιοθεραπεία. Γενικά πρέπει να είστε προσεκτικοί όσον αφορά την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Πρόληψη της φωτογήρανσης σημαίνει φωτοπροστασία και όχι μόνο αντηλιακό, με άλλα λόγια συνεχής λογική συμπεριφορά όσον αφορά στην ηλιακή έκθεση: αποφυγή της έκθεσης σε ώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια, χρήση ρούχων, καπέλων και γυαλιών (που προφυλάσσουν από τη UV ακτινοβολία).

The post Πώς να προλάβετε τη φωτογήρανση appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα