10 τέλειες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας

Εάν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο στο παιδί σας επιλέξτε μαζί του μία από αυτές τις 10 δραστηριότητες που σας προτείνουμε και ξεκινήστε! Η#3 είναι η αγαπημένη μας!

1 Πάτε μία κοντινή εκδρομή. Υπάρχουν πολλά μέρη όπως ο Υμμητός, η μονή Καισιαριανής και η Πάρνηθα για να εξορμήσετε και να κάνετε πεζοπορία με τα παιδιά, ποδηλατάδα, να παίξετε ποδόσφαίρο ή να κάνετε πικ νικ.

2 Αφιερώστε τους μια βραδιά στο σινεμά. Δείτε μαζί την αγαπημένη τους ταινία. Ποπ κορν

και πορτοκαλάδες απαραίτητα!

3 Αφιερώστε τα Σαββατοκύριακά σας στο Happy Family Weekends: Από τις 06 Μαΐου και κάθε Σάββατο και Κυριακή, μεγάλοι και μικροί διασκεδάζουν στα Happy Family Weekends, στον 3ο όροφο του ATHENS METRO MALL! Από τις 11.00 έως τις 16.00, με ελεύθερη είσοδο για όλους, οι δραστηριότητες του μήνα θα γεμίσουν το αγαπημένo εμπορικό κέντρο με παιδικά χαμόγελα για την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου και την ημέρα της Μητέρας κατασκευάζοντας δημιουργικά δώρα και κολάζ. Επιπλέον, τα παιδιά θα ακούσουν αγαπημένα παραμύθια της αγαπημένης Ζωρζ Σαρρή και θα μάθουν τα πάντα για τις μέλισσες και το μέλι! Όσο για τους ακόμα πιο μικρούς επισκέπτες (18 μηνών – 3 ετών), τους περιμένουν ευφάνταστα μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών και απίθανες κατασκευές στα Happy Family Moments, κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 έως τις 14.00 στον 4ο όροφο του ATHENS METRO MALL!

4 Επισκεφτείτε το Playmobil Fun Park: Εκεί θα βρείτε τη σειρά 1- 2 – 3 για τα πολύ μικρά παιδάκια, ζωολογικό κήπο, στάβλους και Ιππικό όμιλο, αγρόκτημα -φάρμα ζώων, παιδιατρική κλινική, παιδικό σταθμό, κουκλόσπιτα, αυτοκίνητα – αστυνομία, πυροσβεστική, διάστημα, ανακύκλωση, λιμενικό, λούνα πάρκ, aqua park – νεροτσουλήθρες, μοντέρνα βίλα, μεγάλο εμπορικό κέντρο, πριγκιπικό παλάτι, πειρατές – πειρατικό νησί, κάστρα με ιππότες και δράκους, δεντρόσπιτα κ.ά.

5 Κάντε μία… βόλτα στο φεγγάρι (για παιδιά 5 ετών και πάνω) στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Το 1969 τρεις αστροναύτες τόλμησαν να ταξιδέψουν εκεί όπου κανένας άνθρωπος μέχρι τότε δεν είχε πάει, στο φεγγάρι. Η παιδική ταινία «Μια βόλτα στο φεγγάρι» μεταφέρει το κοινό σε αυτή την ιστορική περίοδο. Συνδυάζοντας την αποστολή του Απόλλων 11 με τη διασκεδαστική περιπέτεια που σκαρώνουν τρία νεαρά μυγάκια το «Μια βόλτα στο φεγγάρι» γνωρίζει στη νέα γενιά την εποχή των διαστημικών ταξιδιών, την εποχή που ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τα επιτεύγματα των αστροναυτών και των επιστημόνων.

6 Πηγαίνετε ένα απόγευμα στα “Αηδονάκια”! Καρουζέλ, τραμπολίνο, βόλτα με τους πειρατές, ινδιάνοι και ποκαχόντας! Τα παιδιά θα το καταευχαριστηθούν και θα έχετε δικαιολογία να μπείτε και εσείς σ’ ένα παιχνίδι. Και δεν θα σας κοιτάξει κανείς περίεργα, μπορεί και ο συνοδός να διασκεδάζει στη βόλτα με παιδιά έτσι δεν είναι;

7 Κάντε ιππασία στο Mandis Pony Club στη Ραφήνα: Διαλέγετε το αλογάκι σας με βάση το βάρος του παιδιού. Μέχρι 20 κιλά μπορεί να ανέβει κάποιος σε πόνυ και από 20 κιλά και πάνω σε αλογάκι. Μετά κάνετε βόλτα στο δάσος. Εάν σας φαίνεται μακρυά η Ραφήνα υπάρχουν διάφοροι ιππικοί όμιλοι στην Αττική που μπορεί να σας βολεύουν.

8 Πάτε μία βόλτα στο Κέντρο της γης! Έχει λαχανόκηπο, κομποστοποιητή, οινοποιείο, σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, μόλις 6 χλμ από το κέντρο της Αθήνας. Το «Κέντρο της Γης» λειτουργεί ως κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε καθημερινή βάση, προκειμένου να προσφέρουν την κατάρτιση της αειφόρου ανάπτυξης, κυρίως στον αστικό πληθυσμό της Αθήνας. Υλοποιούνται προγράμματα που αποτελούνται από νέους τρόπους σκέψης και δράσης, μπορούν να μεταμορφώσουν τα βασικά συστήματα των τροφίμων, της ενέργειας και τη χρηματοδότηση προκειμένου να εξασφαλιστεί μια πιο γεμάτη ζωή στα παιδιά και τις μελλοντικές γενιές.

9 Επισκεφτείτε το Πάρκο των Δεινοσαύρων. Αν και τα δικά σας μικρά αγοράκια (ή και κοριτσάκια) έχουν κολλήσει με τους δεινόσαυρους, το πολιτιστικό πάρκο στην Κερατέα δημιούργησε έναν χώρο με εκθέματα αυτά τα μοναδικά προιστορικά ζώα. Το πρόγραμμα γίνεται από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό και περιλαμβάνει ξενάγηση στα εκθέματα της έκθεσης διάρκειας 55’.

10 Πηγαίνετε μία βόλτα στο Αττικό Πάρκο. Θηλαστικά, ερπετά, θαλάσσια θηλαστικά και πτηνά περιέχει το αττικό πάρκο στα Σπάτα που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Χιμπατζήδες, λύκοι, αρκούδες, λιοντάρια και άλλα πολλά ζώα, θα τα δουν και θα μάθουν για αυτά, στην πιο κατάλληλη ώρα τους, στα ταίσματά τους. Επίσης, ενημερωθείτε για τις ώρες των Εκπαιδευτικών Παρουσιάσεων των Δελφινιών, αλλά και για όλα όσα συμβαίνουν στο Αττικό Πάρκο όπως ξεναγήσεις, βιωματικά προγράμματα, και άλλες εκδηλώσεις.

Φίλια Μητρομάρα

The post 10 τέλειες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
μπορειτε, παιδια, athens metro mall , Ημέρα της μητέρας, πικ νικ, ποπ κορν, metro mall, ποπ, happy, μαΐου, athens, metro, mall, moments, playmobil, fun, aqua, νέα, πηγαίνετε, club, χλμ, αθηνα, κερατεα, λύκοι, αλλαγη ωρας, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, Ημέρα του παιδιού, βομβα mall, αλλαγη ωρας 2013, ανακυκλωση, αστυνομια, αττικο παρκο, αυτοκινητα, δωρα, ζωα, ιππασια, ιπποτες, καθημερινη, νησι, ομορφα μυστικα, παιχνιδια, περιεργα, προγραμμα, πτηνα, πυροσβεστικη, σινεμα, ωρα, aqua, metro, playmobil, ανθρωπος, απολλων, αττικη, αφηγηση, πηγαίνετε, βιλα, βραδια, βρειτε, γινεται, δασος, διαστημα, δειτε, ενημερωθειτε, εποχη, ερπετα, ετων, ζωη, ζωων, θηλαστικα, ιδρυμα ευγενιδου, ιδρυμα, ινδιανοι, κατασκευες, κιλα, λύκοι, λιμενικο, λιονταρια, λουνα παρκ, μαΐου, μυστικα, νεα γενια, παντα, παραμυθια, παιδικα, παιδι, παιδακια, ποδοσφαιρο, πεζοπορια, πειρατικο, πειρατες, περιβαλλον, πικ νικ, ποπ, ποπ κορν, προγραμματα, ραφηνα, σαββατο, σειρα, σπατα, τρια, φαρμα, φεγγαρι, φυσικο, χατζηβασιλειου, χλμ, ομορφα, ωρες, athens, fun, club, εκδρομη, happy, κηπο, κολαζ, κυριακη, moments, παιχνιδι, πονυ
Τυχαία Θέματα