4 βήματα για να τακτοποιήσετε τα χειμωνιάτικα!

Τώρα είναι η ιδανική εποχή για να ξεκαθαρίσετε τη ντουλάπα σας και ανεβάσετε τα χειμωνιάτικα στο πατάρι. Η τακτοποιημένη ντουλάπα σας δίνει την αίσθηση ενός οργανωμένου, νέου ξεκινήματος που θα ανανεώσει την καθημερινότητά σας και θα μειώσει το άγχος σας ενώ μπορεί να σας λύσει τα χέρια, τόσο από άποψη πρακτικότητας αλλά και από άποψη αισθητικής.

1ο βήμα: Κάντε μία εκκαθάριση. Βγάλτε όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα από ντουλάπες, συρταριέρες και κρεμάστρες. Ξεκαθαρίστε τι φορέσατε και τι δε φορέσατε καθόλου φέτος, οπότε η δεύτερη κατηγορία πάει απευθείας για αποθήκευση. Αν έχετε να φορέσετε κάτι παραπάνω

από ένα χρόνο, τότε έχει έρθει μάλλον η ώρα να το ξεφορτωθείτε. Κάντε μια επιλογή σε όσα είναι πολύ παλιά και ελαττωματικά και άρα πρέπει να πετάξετε, σε όσα θα μπορούσατε να πουλήσετε ή να χαρίσετε και σε όσα θέλετε να κρατήσετε για συναισθηματικούς σκοπούς.

2ο βήμα: Κάντε το διαχωρισμό. Αν σας βολεύει να έχετε τα ρούχα σας ανά είδος τότε κρεμάστε τα πουκάμισα μαζί, τις μπλούζες επίσης, παντελόνια κλπ. Είστε από αυτούς που θέλουν τα ρούχα ανά χρώμα; Τότε κάντε το! Όπως υποστηρίζουν οι στυλίστες είναι και πιο εύκολο για τους γρήγορους συνδυασμούς.

3ο βήμα: Αξεσουάρ. Βασικό κομμάτι για τα καθημερινά outfit μας, που όμως τα παραμελούμε γιατί είτε δεν τα έχουμε σε εμφανές σημείο για να κάνουμε γρήγορα τους συνδυασμούς είτε απλά τα έχουμε μπερδεμένα μαζί με τα ρούχα μας. Οπότε βάλτε μια ειδική κρεμάστρα για τις ζώνες σας μέσα στην ντουλάπα, τοποθετήστε μια ράγα στην εσωτερική πλευρά της πόρτας και κρεμάστε φουλάρια, μαντήλια και τσάντες και τέλος καρφώστε μια κρεμάστρα στον τοίχο όπου θα τοποθετήσετε τα κολιέ, βραχιόλια και άλλου είδους μπιζού.

4ο βήμα: Παπούτσια. Σίγουρα υπάρχουν κάποια που φοράτε καθημερινά, τα οποία θα μπουν και στην κεντρική παπουτσοθήκη σας, και κάποια που είναι είτε για επίσημες καταστάσεις είτε πιο βραδινά. Αυτά αποθηκεύστε τα είτε στο κάτω μέρος της ντουλάπας, γράφοντας έξω από κάθε κουτί την περιγραφή για να τα βρίσκετε γρήγορα, είτε κάτω από το κρεβάτι. Και εδώ όμως ότι δεν έχετε χρησιμοποιήσει πέρσι, δύσκολα θα το φορέσετε φέτος. Γι’ αυτό κάντε μία μίνι εκκαθάριση.

Το μυστικό

Όσο τακτοποιείτε τη ντουλάπα σας, κρατάτε σημειώσεις σε ένα χαρτί με το τι νέο χρειάζεστε ή τι να μην αγοράσετε (ξανά). Πολλοί αγαπούν τα statement κομμάτια, αλλά είναι αλήθεια ότι θα φορέσετε τα συγκεκριμένα λίγες φορές, σε αντίθεση με ένα μικρό μαύρο φόρεμα ή ένα denim jacket που μπορείτε να συνδυάσετε με πολλά looks, σε διαφορετικές εκδοχές τους.

The post 4 βήματα για να τακτοποιήσετε τα χειμωνιάτικα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα