5 μυστικά για να προλάβετε τον πόνο στην πλάτη

Αν θέλετε να προσέχετε την πλάτη σας και να προλάβετε πόνους και μυϊκούς σπασμούς αυτά τα πέντε μυστικά θα σας βοηθήσουν.

1 Διατάσεις, διατάσεις και πάλι διατάσεις. Η πλάτη και η μέση (οσφυϊκή μοίρα) δέχονται τη μεγαλύτερη ένταση από τις καθημερινές δραστηριότητες από οποιοδήποτε άλλο μέρος τους σώματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση πίεσης, με ορθοπεδικά προβλήματα μέσης, πόνους στην πλάτη κ.ά. Το γενικό stretching όλου του σώματος θα βοηθήσει τους μύες να χαλαρώσουν, η αναπνοή θα γίνει καλύτερη και η συσσωρευμένη ένταση της

καθημερινότητας θα απελευθερωθεί.

2 Προσέχετε την στάση σας. Όταν εργάζεστε καθιστοί θα πρέπει η στάση του σώματός σας να είναι όρθια με την πλάτη τεντωμένη. Εάν εργάζεστε όρθιοι θα πρέπει να στέκεστε με τα πόδια ανοιχτά όσο και το εύρος των ώμων και να μοιράζετε το βάρος εξίσου και στα δύο πόδια.

3 Μην λυγίζετε τη μέση σας. Όταν θέλετε να σηκώσετε κάτι θα πρέπει να σκύβετε για να το σηκώσετε λυγίζοντας τα γόνατα και όχι λυγίζοντας την μέση σας.

4 Κρατάτε ίσια την πλάτη σας. Θα πρέπει πάντα η σπονδυλική σας στήλη να είναι σε ευθεία. Για να το καταφέρετε αυτό χρειάζεται να τονώσετε με ραχιαίους και κοιλιακούς τον μέσο κορμό ώστε να δυναμώσετε την πλάτη.

5 Μειώστε το στρες. Η καταπόνηση και οι τραυματισμοί είναι ασφαλώς πολύ συχνά υπεύθυνοι για συγκεκριμένες αλλοιώσεις στη σπονδυλική στήλη που προκαλούν πόνους στην πλάτη. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως πίσω από αυτά κρύβονται πιασίματα που οφείλονται που θεωρούνται ως αντιδράσεις του σώματος στο στρες, τη στεναχώρια, τα προβλήματα, η καταθλιπτική διάθεση και πολλά άλλα. Προσπαθείστε να διαχειριστείτε το στρες,

Το μυστικό

Εάν νιώθετε έντονους πόνους στην πλάτη και δεν σας ανακουφίζει τίποτα επισκεφθείτε έναν χειροπρακτικό ή κάντε θεραπευτικό μασάζ.

The post 5 μυστικά για να προλάβετε τον πόνο στην πλάτη appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα