Πουγκάκια με μανιτάρια και μπέικον

Πουγκάκια με μανιτάρια και μπέικον

ΑπόArtemisia, 19/06/2013

Ότι πρέπει για τις ουζοποικιλίες και τις μπυροποικιλίες μας!

Total Time: 55Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 30Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 25ΛεπτάΥλικά:Υλικά για την ζύμηΜαγιά - 50 -60 γρΕλαιόλαδο - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΓάλα - 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιούΑλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκούΖάχαρη - 1 κουταλάκι του γλυκούΑυγό - 1 Αλεύρι - 4 φλυτζάνια του τσαγιού για όλες τις χρήσειςΓια την γέμισηΜανιτάρια - 500 γρΜπέικον - 5
λωρίδεςΚρεμμυδάκια φρέσκα - 3 Τυρί τριμμένο - 300 γρ ή κρέμαΑυγά - 2 (1 κρόκος θα χρειαστεί για να αλείψουμε τα πουγκάκια)Ελαιόλαδο - 2 κουταλιές της σούπαςΜαϊντανός - 1/2 ματσάκιΟδηγίες:

Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει, προσθέτουμε την διαλυμένη μαγιά, το λάδι, το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί πολύ καλά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το μπέικον, τα κρεμμυδάκια που τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει και τα προσθέτουμε όλα στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τυρί, τα αυγά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Ανοίγουμε ζύμη σε χοντρό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα. Σε κάθε τετράγωνο ζύμης τοποθετούμε γέμιση στο κέντρο και το κλείνουμε σαν πουγκάκι. Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού που έχουμε χτυπήσει. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πουγκάκια,pougkakia