Lego Marvel Super Heroes (PS4)

Το PS4 γέμισε ...τουβλάκια!


Το Lego Marvel Super Heroes ανήκει στην κατηγορία των "συμπαθητικών" τίτλων, υπό την έννοια ότι βασίζεται κυρίως στο οικείο συναίσθημα που έχουμε όλοι με τα διάσημα πολύχρωμα τουβλάκια μέσω των οποίων ζωντανεύουν οι διάφοροι επίσης αγαπημένοι μας παιδικοί -και μη- ήρωες. Στα current-gen

μηχανήματα το συγκεκριμένο αποτέλεσε ίσως τον καλύτερο Lego τίτλο που έχουμε δει, με μια μεγάλη γκάμα ηρώων, διασκεδαστικό gameplay, φοβερό χιούμορ, χολιγουντιανά voice-overs και τα πιο εντυπωσιακά γραφικά της εν λόγω σειράς.

Ωστόσο, υπήρξαν κάποια σημεία στο παιχνίδι που φάνηκε ότι το hardware των τωρινών κονσόλων "ζορίζεται" για να αποδώσει πλήρως το οπτικό αποτέλεσμα, κάτι που μεταφράστηκε κυρίως ως ...γερές πτώσεις στο frame rate. Ας δούμε λοιπόν τι βελτιώσεις ενδεχομένως παρουσιάζει το Lego Marvel Super Heroes στο ολοκαίνουριο PS4, το οποίο θυμίζουμε πως έρχεται και στην χώρα μας στις 13 Δεκεμβρίου!

Next-gen Men!
Είναι προφανές πως ένα τέτοιο game δεν αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εξέλιξης στον οπτικό τομέα, όμως στο σύνολό του το Lego Marvel Super Heroes ήταν και παραμένει πανέμορφο, αφού η TT Games έχει δημιουργήσει έναν εντυπωσιακό κόσμο με Lego αισθητική και Marvel ατμόσφαιρα. Η Νέα Υόρκη μετατρέπεται σε ένα τεράστιο παιχνιδότοπο open-world λογικής, με ένα σωρό μυστικά και unlockables που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουμε ένα game σε στυλ Grand Theft Auto μαζί με Marvel Ultimate Alliance, ενώ φυσικά δεν ξεχνάμε πως υπάρχει και η επιλογή να παίξετε εξολοκλήρου σε split-screen μαζί με κάποιον φίλο σας.

Βέβαια τούτη η επιλογή ήταν και αυτή που έφερνε τα περισσότερα προβλήματα στο frame rate στις εκδόσεις των τωρινών συστημάτων. Στο PS4 λοιπόν η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, αν και δεν είναι 100% τέλεια -παρόλο που θεωρητικά η ισχύς του μηχανήματος θα το επέτρεπε. Το παιχνίδι τρέχει ομαλότερα σε κάθε περίπτωση, αλλά για ένα game που δεν είναι και το Battlefield 4 ή το Crysis 3, περιμέναμε ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε αυτό το θέμα, χωρίς να σημαίνει πως δεν έχει γίνει δουλειά από τους developers.

Αυτό φαίνεται και στα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά, αφού θα δείτε καλύτερης ποιότητας textures, περισσότερα και βελτιωμένα εφέ και φωτισμούς, μεγαλύτερο draw distance και σίγουρα πιο δουλεμένο anti-aliasing. Όλα αυτά είναι φανερά εξαρχής με ...γυμνό μάτι, ωστόσο μην περιμένετε τελικά τίποτα "τρελές" διαφορές ή μια νέα έκδοση του παιχνιδιού που θα αποτελεί κάτι το εκθαμβωτικό στην next-gen μετενσάρκωσή του. Όπως είπαμε, υπάρχουν ακόμα και τώρα κάποια θέματα με το frame rate, ενώ τα διάφορα μικρό-bugs από δω και από κει κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους. Σαν τελικό συμπέρασμα δηλαδή ας πούμε πως το παιχνίδι είναι κάπως βελτιωμένο, αλλά όχι όσο θα μπορούσε.

Υπάρχουν μικρές βελτιώσεις στην έκδοση για το PS4, αλλά το Lego Marvel Super Heroes παραμένει ένα game που θα το παίξετε για άλλους, πιο συναισθηματικούς λόγους.

Όπως τα ξέρετε
Από εκεί και πέρα η δημιουργία της TT Games δεν έχει ουσιαστικές διαφορές με τις εκδόσεις των υπαρχόντων συστημάτων. Το gameplay παραμένει ακριβώς το ίδιο, απλό και διασκεδαστικό, ενώ οι υπέρ-ήρωες του σύμπαντος της Marvel συνεχίζουν την προέλασή τους από τις οθόνες μας, με τον καθένα να δίνει το δικό του προσωπικό σόου. Υπάρχουν πάνω από 130 χαρακτήρες για να ξεκλειδώσετε και ένας φανταστικός κόσμος για να εξερευνήσετε, σε αυτό που ουσιαστικά είναι -όπως θεωρούν ήδη οι περισσότεροι- το καλύτερο Lego video game μέχρι σήμερα.

Πάμε μια βόλτα στο Vita
Ένα χαρακτηριστικό που δίνει θα λέγαμε το κάτι παραπάνω, είναι ενδεχομένως η δυνατότητα Remote Play με το PS Vita. Στην φορητή σας κονσόλα λοιπόν, δεν υπάρχει η free-roaming εκδοχή του "μεγάλου ξαδέρφου" PS4, προφανώς για λόγους τεχνικών περιορισμών. Η handheld έκδοση του Lego Marvel Super Heroes ονομάζεται Universe in Peril και είναι ουσιαστικά ένα isometric beat'em up, σε οπτική δηλαδή top-down 3/4 που θυμίζει το Marvel Ultimate Alliance. Το παιχνίδι σας μεταφέρει στις ίδιες τοποθεσίες με αυτές του PS4, αλλά με την ανάλογη επεξεργασία για να μπορούν να "χωρέσουν" στο PS Vita.

Επίσης υπάρχουν μικρές διαφορές στον χειρισμό και στο σύστημα μάχης, υπό την έννοια ότι αξιοποιούνται εδώ τα touchscreen controls της φορητής κονσόλας της Sony. Γενικώς με το Vita Remote Play μπορείτε να μεταφέρετε την όλη εμπειρία επιτυχώς στο μικρό σας φορητό μηχάνημα, σε ένα game που είναι πιο απλό "ξυλίκι" στην βάση του. Να πούμε τέλος πως υπάρχει και η δυνατότητα για cross platform co-op, όπου δηλαδή ο ένας χρήστης "δίνει πόνο" στο PS Vita και ο άλλος τσακίζει τους κακούς με το DualShock 4 στην τηλεόρασή του.

Δώστε χαιρετίσματα στον Stan Lee
Το Lego Marvel Super Heroes για το PS4 είναι το ίδιο πάνω-κάτω παιχνίδι που έχετε ενδεχομένως ήδη παίξει στην current-gen κονσόλα σας. Υπάρχουν βεβαίως κάποιες βελτιώσεις στα γραφικά, ενώ όσοι έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν το Vita Remote Play μπορεί και να βρουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Για όσους δεν το έχουν ακόμα τσεκάρει και είναι υποψήφιοι αγοραστές της νέας κονσόλας, να πούμε ότι το Lego Marvel Super Heroes παραμένει ένα άκρως διασκεδαστικό game, ενδεχομένως το καλύτερο της σειράς Lego που έχουμε δει, ενώ προσφέρει ένα χορταστικό πακέτο δράσης στους φίλους του σύμπαντος της Marvel. Όσοι πιστοί στο ύφος της εν λόγω σειράς, προσέλθετε!

Θετικά:
- Μικρές βελτιώσεις στον οπτικό τομέα
- Η δυνατότητα Remote Play με το PS Vita
- Διατηρεί όλα τα θετικά της current-gen έκδοσης

Αρνητικά:
- Παραμένουν κάποια μικρά bugs και προβληματάκια στο frame rate

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 8

Συνεχίζουν να ισχύουν αυτά που ξέρατε, δηλαδή ...Hulk Smash!

Γρηγόρης Βούλγαρης

Keywords
Τυχαία Θέματα